Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora vyhrála v Litvínově, rozhodl Nahodil

Sport

3.12.2021

Autor: Petr Pelíšek

Zápas devětadvacátého kola extraligy hráli hokejisté HC Olomouc venku. A zpět domů z Litvínova vezou všechny tři body za výhru 4:3, když vítěznou branku dal na začátku třetí třetiny útočník. V neděli hraje Mora v Plecharéně derby s Kometou Brno.

Na začátku 6. minuty hráli domácí přesilovku. Ale Hanáci nepřipustili nějaké potíže, v poklidu se ubránili. A když pak dostali výhodu přesilovku poprvé v utkání oni, využili. Obstaral to Krejčí, který pohotově dorážel po pokusu Knotka. Druhou třetinu začal Litvínov přesilovkou, ovšem Mora byla znovu v defenzivní práci precizní a oslabený čas přečkala v pohodě. A pak udeřila podruhé. Kucsera zakončil téměř od modré čáry a bylo to o dva. Domácí potom ale v přesilovce snížili a pětapadesát sekund poté se jim povedlo srovnat. Do kabin šli ale šťastnější Olomoučtí, třetí branku Mory zařídil Kunc. Ve 42. minutě, bylo to v přesilovce, poslední třetiny vypálil Krejčí. Domácí brankář puk vyrazil, ovšem na doklepnutí Nahodila už neměl nárok. Mora si pak výhru pohlídala, byť čtyři minuty před koncem dostal třetí branku.

„Je to cenné a důležité vítězství. V první třetině jsme hráli kvalitní hokej a zaslouženě jsme vedli. Ve druhé třetině bylo důležité, že se nám povedlo vstřelit třetí gól. Hráčům za výkon děkuji," řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Verva Litvínov – HC Olomouc 3:4 (0:1, 2:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 36. Chalupa (Stříteský, Hrbas), 37. Baláž (Kudrna), 56. Sukeľ (Kudrna) – 12. Krejčí (Knotek, Káňa), 25. Kucsera (Dujsík, Řezníček), 39. Kunc (Kusko), 42. Nahodil (Krejčí). Rozhodčí: Pešina, Hodek – Zíka, Šimánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. Diváci: 1000.

Litvínov: Godla – Irving, Baláž, Balinskis, Hrbas, Stříteský, Demel, Strejček – Zdráhal, Estephan, Chalupa – Lukeš, Hübl , Straka – Jarůšek, Sukeľ, Kudrna – Zygmunt, Gerhát, Jurčík. Trenér Vladimír Růžička.
HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek, Černý, Rašner, Švrček, Řezníček, Dujsík, Škůrek – Káňa, Krejčí, Nahodil – Klimek, Knotek, Kucsera – Burian, Kolouch, Navrátil – Kunc, Kusko, Bambula.Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

BEATA lunch & coffee

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Je originální kombinací samoobslužné jídelny a denní kavárny s obsluhou v moderním a příjemném prostředí. Samoobslužná jídelna poskytuje pestrou nabídku poledních menu, saláty, dezert...