Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 6.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora veze bod, ve Varech prohrála v prodloužení

Sport

23.1.2022

Autor: Petr Pelíšek

Bod získali hokejisté HC Olomouc v předehrávce 50.kola extraligy, které měli dnes na programu místo zápasu v Brně. Mora po dvou třetinách a hattricku útočníka Jana Knotka vedla, ale nakonec z toho byla jen prohra po prodloužení.

V úvodní třetině byla k vidění pouze jedna jediná branka, o kterou se postaral domácí Flek a poslal Energii do vedení v početní výhodě. Druhou přesilovou hru se jim nepodařilo využít a skóre se tak do konce první třetiny nezměnilo. Přesilovku měli k dispozici i hosté, těm se ale nepodařila využít. Druhou třetinu začali domácí lépe, po 35 sekundách zvýšil na 2:0 Rachůnek. Ještě ve druhé třetině se ale Jan Knotek postaral o to, že do vedení šla Olomouc, když vstřelil dva góly v dlouhé pětiminutové přesilovce po faulu Dlapy a následně dokonal hattrick z trestného střílení. O vyrovnání se ve třetí třetině postaral Koblasa. To je také důvod, proč šlo utkání do prodloužení, ze kterého nakonec vyšli vítězně Karlovarští zásluhou proměněného brejku Fleka.


"Byl to vyrovnaný zápas, bylo tam dnes spoustu emocí, mělo to náboj jako v play-off. Obě mužstva do toho šla naplno Prohrávali jsme 0:2, díky delší přesilovce jsme se dostali zpátky do zápasu, vedli jsme 3:2. Domácí potom ve třetí třetině vyrovnali, proto bych řekl, že ta remíza po šedesáti minutách byla asi spravedlivá. Škoda, že jsme neurvali druhý bod," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

Energie Karlovy Vary – HC Olomouc 4:3 po prodl. (1:0, 1:3, 1:0 – 1:0)


Branky a nahrávky: 15. Flek (Rachůnek, Plutnar), 21. Rachůnek, 51. Koblasa (Mikúš) – 24. Knotek (Ondrušek, Nahodil), 25. Knotek (Nahodil, Krejčí), 34. Knotek (tr. střílení). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Lederer, Bohuněk. Vyloučení: 1:4, navíc 5 min. + do konce utkání Dlapa. Využití: 1:2. Diváci: 1000.

K. Vary: Habal –Rohan, Plutnar, Dlapa, Weinhold, Pulpán, Havlín, Mikyska – Rachůnek, Černoch, Flek – Hladonik, Mikúš, Vondráček – Koblasa, Kulich, Kohout – Redlich, Osmík, Beránek. Trenér Martin Pešout.
HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Černý, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek – Káňa, Krejčí, Bambula – Kusko, Knotek, Klimek – Olesz, Navrátil, Kucsera – Strapáč, Nahodil, Kunc – Burian. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

ART RUBIKON

Katalog firem » Kultura a umění » Společenské a kongresové sály

ART RUBIKON z.s. sdružuje členy se zájmem o umění, řemeslné a technologické obory, pořádá neformální edukační programy pro různé cílové skupiny, včetně dětí a seniorů. Spolek vznikl...