Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora ve Varech otočila a má mečbol

Sport

12.3.2023

Autor: Petr Pelíšek

Hokejisté HC Olomouc se ujali vedení v sérii předkola play-off. V Karlových Varech dnes vyhráli tři dva po prodloužení, rozhodl útočník Jakub Orsava. V úterý může Mora doma slavit postup.

První vteřiny úvodní třetiny vyzněly pro Olomouc. Ale nakonec se radovali domácí. Ve 3. minutě otevřel skóre Koffer. Mora se pak snažila o změnu stavu, leč nedařilo se. V úvodní pasáží druhé třetiny to bylo pro hosty ještě horší. Ve 25. minutě totiž Vary zvýšily Jiskrou na rozdíl dvou branek. A Tak to také bylo po čtyřiceti minutách. Do poslední třetiny se tak logicky aktivněji vrhla Olomouc.  Zajímavé možnosti měli Menšík, Knotek nebo Bambula, ale stále se nedařilo. Ovšem pak to přišlo a netrvalo to dlouho. Přesně dvaadvacet sekund. Ve 45. minutě se Mora dočkala první přesilové hry, kterou po třiceti vteřinách využila. Káňa dorazil střelu z první Musila. Za již zmíněných dalších 22 sekund bylo srovnáno. Po vhazování se kotouč dostal k Dujsíkovi, jehož dělovka byla přesná. Skóre už se neměnilo, takže se šlo do dvacetiminutového prodloužení. To se nehrálo dlouho. V 64. trefil výhru hostům Orsava.

„Začátek se pro nás nevyvíjel vůbec dobře, protože jsme rychle inkasovali. Sebralo nám to vítr z plachet, Vary nás zavřely a prohrávali jsme už dva nula. Až gólem na rozdíl jedné branky jsme se chytli a hráči to neskutečnou bojovností otočili. Jsme spokojení, otočit zápas z nula dva je výborná práce hráčů. Musíme jim poděkovat, stále však není konec. Potřebujeme ještě jednou vyhrát, stále je to otevřené,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Energie Karlovy Vary – HC Olomouc 2:3 po prodl. (1:0, 1:0, 0:2 – 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Koffer (Kohout), 25. Jiskra – 46. J. Káňa (P. Musil, Orsava), 46. Dujsík (Bambula, Kusko), 64. Orsava (Ondrušek, Švrček). Rozhodčí: Jaroš, Šindel – Špůr, Šimánek. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 4329. Stav série: 1:2.

Karlovy Vary: Habal – Havlín, Huttula, Pulpán, Stříteský, Dlapa, Mikyska, Bartejs – Koblasa, Černoch, O. Beránek – Rachůnek, Jiskra, Hladonik – Redlich, Koffer, Kohout – Juusola, Kružík, Kofroň. Trenéři: Bruk a Šik.
HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Dujsík, Rašner, Škůrek, Řezníček, Švrček, T. Černý – J. Káňa, P. Musil, Orsava – Kusko, Knotek, Bambula – Anděl, Klimek, Navrátil – Kucsera, Menšík, Rutar. Trenér Jan Tomajko.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip