Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 6.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora v první přípravě nerozhodně

Sport

11.8.2022

Autor: Petr Pelíšek

V Ostravě proti Vítkovicím hráli úvodní utkání přípravy hokejisté HC Olomouc. Mora s tradičním rivalem uhrála nerozhodný výsledek.

Úvod byl z obou stran opatrný. Pak se dostali do vedení Hanáci. Po skončení přesilovky předvedl průnik po křídle Anděl, zpoza brány oslovil Dujsíka, jehož střelu tečoval Kolouch. Zkraje druhé třetiny museli hosté odolávat vítkovické snaze o vyrovnání. Střela Muellera byla zablokována, o pár vteřin později Konrád lapil pokus Kocha od modré. Na konci 28. minuty bylo srovnáno. Fridrichovu akci dorazil Krieger. Na konci třetiny hrály Vítkovice přesilovku, při které se do brejkové situace dostal Bambula, jemuž ke skórování chyběl kousek. Sekundu před koncem druhé části se Mora dočkala! Na brankovišti uspěl Švrček. Na začátku třetí části bylo v olomouckém táboře ještě veseleji, když přesnou střelu v přesilovce vyslal Dujsík. Odpovědět mohl vzápětí Mikuš. Bambula následně nabil Knotkovi, jehož pumelice zapadla kousek vedle bližší tyče. V čase 46:00 domácí snížili. Ležícího Konráda překonal z blízkosti Bernovský. Pak se Ostravanům podařilo vyrovnat, když se za ně trefil exbrněnský střelec Mueller. Pak došlo na prodloužení, ve kterém se stav nezměnil. V nájezdech potom rozhodl Rostislav Marosz.

 „Zápas měl celkem slušné tempo na to, že led nebyl úplně ideální. Nechci říct, že jsme spokojení, protože tam byly věci, především za stavu tři jedna, které by se stávat neměly. Ale pozitiv tam bylo hodně. Například souboje a zároveň jsme měli dostatek střelby. Potvrdilo se, že je tady skvělý tým," řekl asistent trenéra HC Olomouc Boris Žabka.

HC Vítkovice – HC Olomouc 3:3 (0:1, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 28. Krieger (Fridrich, Prčík), 46. Bernovský (Koch, Marosz), 48. Mueller (Krieger, Krenželok) – 11. Kolouch (Dujsík), 40. Švrček (Orsava), 43. Dujsík (Švrček, Navrátil). Rozhodčí: Cabák, Koziol – Gebauer, Rožánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2.

HC Vítkovice Ridera: Klimeš– Kovář, Koch, Prčík, Raskob, Gewiese, Mikuš – Mueller, Chlán, Krenželok – Fridrich, Krieger, Dej – Bernovský, Lindberg, Lednický – Kalus, Půček, Marosz. Trenér Radek Philipp.

HC Olomouc: Konrád – Škurek, Švrček, Dujsík, Řezníček, Rutar, Rašner - Kusko, Knotek, Bambula - Anděl, Kolouch, Orsava - Klimek, Nahodil, Navrátil - Tomeček, Kučera, Fasner. Trenér Jan Tomajko.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Oční optika TANA

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Oční optika, je součástí oční kliniky Tana. Nabízíme velký výběr brýlí pro děti, teenegery, dospělé, brýle s PC filtrem, kancelářské brýle. Díky úzké spolupráci s oční klini...