Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 13.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora v klidu spláchla Hradec

Sport

27.11.2022

Autor: Petr Pelíšek

Hokejisté HC Olomouc hráli ve 23. extraligovém kole doma proti Hradci Králové. Mora se s východočeským soupeřem nemazlila a po soustředěném výkonu ho spláchla z hrací plochy.

Od prvních minut byla k vidění vyrovnaná hra a šance na obou stranách. První zajímavou akcí bylo nahození Káni, ani jeden z dorážejících hráčů nedokázal protlačil puk za záda hradeckého brankáře. Ve 12. minutě už se Olomoučtí radovali. Kombinaci čtvrté lajny zakončoval Navrátil. Druhá třetina začala opět svižným hokejem. Nejprve měli nějaké šance hosté, ale branky dávala jen Mora. Na dva nula dal tečí Olesz. Jeho postavení se nezdálo hradecké střídačce, zužitkovala trenérskou výzvu. Kontrola od videorozhodčích nic proti pravidlům neobjevila a Hradec tak šel do čtyř. V oslabení ale hrozil Hradec. Naštěstí pro Moru nedal, brankář Lukáš byl nepřekonatelný. Pak se během dvou minut trefili Ondrušek a Káňa, bylo to čtyři nula a to u z domácích fanoušků nepochyboval o výhře Mory nikdo. V poslední dvacetiminutovce už se pak hokej zase tak moc nehrál. Hra se rozbila spoustou potyček a šarvátek, po pěti hráčích na každé straně vyfasovalo pětiminutový trest za bitku. Chvíli před koncem zápasu pak měla Mora přesilovku, kterou Knotkem využila v pátou branku.

„„Po nevydařeném zápase s Kladnem jsme udělali maximum, abychom se vrátili k naší hře. Chtěl bych kluky pochválit a zároveň jim poděkovat, že po takovém zápase jsme dokázali vyhrát. Výborní diváci nás hnali dopředu. Po druhém gólu jsme z toho trošku vypadli, byla tam pasáž, ve které si soupeř vytvořil šance, ale díky naší obětavosti jsme to dokázali ustát. Zápas rozhodl třetí gól,“ řekl asistent trenéra HC Olomouc Boris Žabka.

HC Olomouc – Hradec Králové 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Navrátil (Kunc, Plášek), 25. Olesz (Ondrušek, Kusko), 32. Ondrušek, 33. Káňa (Knotek, Dujsík), 59. Knotek (Káňa). Rozhodčí: Šír, Cabák – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 4:9, navíc Nahodil, Kunc, Kusko, Škůrek, Bambula – Lalancette, Kevin Klíma, Kelly Klíma, Okuliar, Kalina. Využití: 1:0. Diváci: 4262.

HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek, Dujsík, Mareš, Škůrek, Černý, Švrček, Řezníček – Káňa, Knotek, Bambula – Kusko, Nahodil, Olesz – Plášek, Kunc, Navrátil – Menšík, Anděl, Rutar. Trenér Jan Tomajko.
Hr. Králové: Růžička – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Pilař, Pavlík, Marcel – Kev. Klíma, Lalancette, Jergl – Zachar, Lev, Doležal – Okuliar, Cingel, Kel. Klíma – Pavlík, Štohanzl, Pajer. Trenér Tomáš Martinec.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip