Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 4.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora v Třinci ztratila vedení

Sport

21.1.2022

Autor: Petr Pelíšek

V předehrávce 57: kola extraligy hráli hokejisté HC Olomouc v Třinci. Šlo o náhradní program místo odloženého domácího zápasu proti Litvínovu, který je v karanténě. Hanáci po první periodě vedli brankou Petra Strapáče, ale pak třikrát inkasovali.

V prvních pěti minutách nebyla k vidění žádná větší šance, oba soupeři se trápili v rozehrávce. Devatenáct vteřin po uplynutí páté minuty Strapáč dostal od Ondruška kotouč na levou stranu útočné třetiny a skóroval s přispěním Draveckého teče. Pak se dlouhé minuty nic zásadního nedělo. Až v 18. minutě zakončovali Bambula, Navrátil a Olesz, ale domácí brankář odolal. Ve 22. minutě fauloval Navrátil, Oceláři nabídnutou přesilovku zužitkovali. A bylo srovnáno. Olomoučtí si vedení mohli vzít zpět po dalších dvou minutách, Klimek ale bekhendem Mazance nepřekonal. Do poslední dvacetiminutovky se tak šlo za nerozhodného stavu. A Třinečtí se ve třetí třetině poprvé v utkání dostali do vedení. Hosté mohli srovnat, kdy Knotek ve velké šanci pálil do Jaroměřského, Mazanec následně zastavil pokus Navrátila. Pak měl další tutovku opět Knotek, ale nebyl přesný. Devadesát vteřin před třetí sirénou hosté zkusili hru bez brankáře, tu ale záhy ukončilo vyloučení pro příliš mnoho hráčů na ledě. Oceláři pak sekundu před koncem řádné hrací doby dali na tři k jedné.

„Bylo to vyrovnané utkání. Nejsem zklamaný z výkonu, ale z výsledku. Za celý zápas jsme si vytvořili dostatek nejenom střeleckých, ale i brankových příležitostí. Více než jednou se nám skórovat nepodařilo, a to na body nestačí. Lídrovi soutěže jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Oceláři Třinec – HC Olomouc 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)


Branky a nahrávky: 23. Vrána (Marcinko, Růžička), 47. Chmielewski (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 60. Marcinko – 6. Strapáč (Ondrušek, Škůrek). Rozhodčí: Hejduk, Sýkora – Ganger, Klouček. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. Diváci: 1000.
Třinec: Marek Mazanec – Marinčin, Doudera, Kundrátek, Musil, Adámek, Jaroměřský, Zahradníček – Martin Růžička, Vrána, Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil – Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák – Hrňa, Marcinko, Chmielewski. Trenéři Varaďa, Zadina a Krátoška.
HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Černý, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek – Káňa, Krejčí, Kucsera – Kusko, Knotek, Klimek – Olesz, Navrátil, Bambula – Strapáč, Nahodil, Kunc – Burian. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

SportDrive.cz

Katalog firem » Služby

Naše společnost sportdrive.cz Vám umožní svézt se v nejrychlejších a nejexotičtějších supersportech světa: Ferrari F430, Lamborghini Gallardo a Nissan GT-R. Splňte si svůj klukovský sen a p...