Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 3.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora si po reprezentační pauze poradila s Litvínovem, Válek ale zkazil Konrádovi čisté konto

Sport

16.11.2018

Autor: ČTK

Hokejisté Olomouce si po reprezentační pauze nemohli přát lepší návrat do extraligy. Už 72 sekund po začátku hry vstřelil gól Ostřížek a plecharéna se otřásala v základech. Další góly přidali Dujsík a Knotek a přesně od poloviny zápasu vedla Mora 3:0. Čisté konto Konrádovi pokazil až v 57. minutě Válek, přesto Olomouc zvítězila 3:1 a uchytila se v tabulce na 11. místě.

Foto: Jan Procházka

Mora do zápasu vstoupila lépe a už po 72 sekundách hry se zásluhou Ostřížka dostala do vedení. Vyrovnat mohl Jurčík, Konráda ale nepřekonal. Oba brankáři chytali výborně a zlikvidovali řadu příležitostí, Janusovi při střele Knotka pomohla tyč. Severočeši mohli vyrovnat v přesilové hře, Knotkovo vyloučení ale nepotrestali. Stejně si vedla v první třetině výrazně střelecky aktivnější Mora při Hüblově trestu.

Na začátku druhé dvacetiminutovky pokračovali domácí v tlaku. Švrček ještě Januse nepřekonal, ve 26. minutě ale již zvýšil na 2:0 svou první brankou v sezoně Dujsík. Na druhé straně zlikvidoval další šanci Jurčíka pozorný Konrád. Ve 29. minutě bylo utkání na delší dobu přerušeno kvůli prasklému plexisklu, s pauzou se lépe vyrovnala Olomouc. Začala hned v početní výhodě a vyloučení Romančíka dokázala využít, když na 3:0 zvýšil aktivní Knotek. Litvínov zvýšil aktivitu, najít recept na Konráda se mu ale nedařilo. Když už slovenského gólmana Mikúš překonal, rozhodčí jeho trefu neuznali.

Severočeši byli ve druhé i třetí části střelecky aktivnější. Ščotka v přesilovce trefil jen tyč. Snížit se Litvínovu podařilo až v 57. minutě, kdy se prosadil Válek. Více zdramatizovat duel však hosté nedokázali ani v závěrečné power play a Olomouc tak získala cenné tři body i v dnešním zápase a v tabulce jí patří 11. místo.

Zdeněk Moták po zápase uvedl: "Do utkání jsme dobře vstoupili, měli jsme pohyb, byli jsme silní v osobních soubojích a měli jsme dostatek střeleckých a možná, že i gólových šancí. Jsem strašně rád, že jsme vyhráli, protože po dvanáctidenní pauze je vítězství velmi důležité. Potřebovali jsme se po špatných zápasech vrátit k výkonům, které jsme předváděli na začátku sezóny. V minulých zápasech jsme soupeřům hodně gólu darovali a toho jsme se dnes chtěli vyvarovat."

HC Olomouc - HC Verva Litvínov 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Ostřížek, 26. Dujsík (J. Knotek, V. Tomeček), 30. J. Knotek (Škůrek, Ostřížek) - 57. Válek (J. Petružálek).
Rozhodčí: Pešina, Úlehla - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0
Diváci: 4271

Olomouc: Konrád - J. Galvas, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Dujsík, Jaroměřský - Irgl, Kolouch, Strapáč - V. Tomeček, J. Knotek, Ostřížek - Jergl, Nahodil, Burian - Holec, Skladaný, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták
Litvínov: Janus - Porseland, Ščotka, Hunkes, Baránek, Romančík, Suchánek - J. Petružálek, J. Mikúš, Válek - Myšák, V. Hübl, F. Lukeš - D. Tůma, M. Hanzl, Trávníček - Jurčík, Řehoř, Matoušek. Trenéři: Razým a Skuhrovec