Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 11.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora si doma s Hradcem neporadila

Sport

24.9.2021

Autor: Petr Pelíšek

Sedmé kolo extraligy nebylo pro hokejisty HC Olomouc šťastné. Sice doma s Hradcem Králové hráli po první třetině nerozhodně, jenže nakonec byli o jedinou branku lepší hosté.

Skóre se poprvé měnilo v čase 2:12, když volného prostoru mezi kruhy využil Blain. Mountfield byl na začátku lepší, Olomouckým chvíli trvalo, než se našli. Hanáci ale postupně srovnávali krok, až se jim to nakonec podařilo v 11. minutě i výsledkově. Dujsík ranou z pravého kruhu prostřelil brankáře Lukeše. A bylo srovnáno. Kohouti pak v tlaku zůstali, hráli přesilovku, ale tu nevyužili. Avšak chvíli po ní se radovali. Krejčí vstřelil svůj šestý gól v sezóně znovu ukázal své nesporné kvality. Hradce se ovšem nesložil a ještě do první sirény dokázal srovnat. Druhá dvacetiminutovka zastihla lépe připravené domácí hráče. Jenže nešlo to v koncovce, hosty držel brankář Lukeš. V závěru prostřední části hry hrála Mora skoro dvě minuty přesilovku pět na tři. Šance v ní měla, Krejčí trefil břevno, ale gól z toho nebyl žádný. Stejně jako v další přesilovce, tentokrát pět na čtyři. Také tu Hradec přečkal. S druhou sirénou šel Hradec do čtyř. Mora tak začínala poslední dvacetiminutovku v přesilovce. Jenže moc jí to nepomohlo. Ba naopak. Hosté perné chvilky přečkali, navíc se povedlo ujet Perretovi, který poslal východočeský soubor do vedení. A náskok jedné branky už si Hradec dokázal udržet i přes závěrečnou olomouckou power-play.

„My jsme moc dobře nezačali. Prvních pět nebo šest minut byl soupeř lepší. Hned zkraje zápasu jsme inkasovali gól, takže ten vstup nebyl úplně optimální. Pak jsme samozřejmě vedli 2:1, škoda vyrovnávacího gólu na 2:2, který jsme dostali ke konci třetiny. Druhou třetinu jsme hráli výborně. Měli jsme pohyb a donutili jsme Hradec faulovat. Prostě ty přesilovky dneska rozhodly, protože jsme jich měli hodně a nedokázali jsme je využít,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc – Mountfield Hradec Králové 2:3 (2:2, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Dujsík (Klimek, Řezníček), 16. Krejčí (Kucsera, Ondrušek) – 3. Blain (Lalancette, Perret), 19. Cingel (McCormack, Smoleňák), 42. Perret. Rozhodčí: Šír, Kubičík –Ondráček, Hynek. Vyloučení: 4:7. V oslabení: 0:1. Diváků: 4511.

HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek, Černý, Švrček, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Rašner – Káňa, Krejčí, Kucsera – Čachotský, Klimek, Kunc – Burian, Knotek, Navrátil – Strapáč, Kolouch, Bambula. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Hr. Králové: Lukeš – Nedomlel, Blain, Šalda, Pavlík, Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák, Cingel, Jergl – Kevin Klíma, Lev, Orsava – Perret, Lalancette, Oksanen – Pilař, Koukal, Lamper.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip