Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 32.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora má první výhru, udolala Kladno

Sport

15.9.2023

Autor: Petr Pelíšek

Vstup do nové sezóny mají hokejisté HC Olomouc úspěšně za sebou. V první kole extraligy si doma poradili s Kladnem, těsné vítězství zařídil Rok Macuh.

V úvodu utkání byla opticky aktivnější Mora, ale moc šancí si vytvořit nedokázala. Ještě hůře na tom byli hosté. Poslat domácí do vedení mohl v polovině první třetiny Macuh, ale hrubku Slováčka nepotrestal. Na začátku 14. minuty dal branku v přesilovce Knotek, ale rozhodčí po přezkumu gól neuznali. Domácí útočník totiž zakončoval bruslí a podle sudích v rozporu s pravidly. V čase 18:10 pak šla Mora do vedení. Po Kucserově přihrávce ještě Kunc nedla, ale dorážející Macuh byl přesný. Těsný náskok Olomoucký pak trval po celý zbytek utkání. Hanáci se snažili nějakou tu branku přidat, na druhé straně hosté zase srovnat. Ale nic z toho už se nepovedlo, takže přes pět tisíc diváků se mohlo radovat z vítězství.

„Dobře jsme do utkání vstoupili. V první třetině jsme si vytvořili nějaké střelecké příležitosti, které jsme neproměnili. Do druhé  jsme nevstoupili moc dobře už od prvního střídání, Kladno bylo lepší. Ve třetí třetině se pak hra vyrovnala. Byl to první zápas, nervózní. Led za moc nestál, pro oba týmy to bylo těžké. Bylo to hodně o bojovnosti a soubojích. Jsme o gól šťastnější,"  řekl Jan Tomajko, trenér HC Olomouc.

HC Olomouc – Kladno 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 19. Macuh. Rozhodčí: Cabák, Stano – Lederer, Blažek. Vyloučení: 4:5, navíc Macuh, Švrček – Procházka, Ticháček všichni 5 min. Diváci: 5076.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Černý, Sirota, Rutar, Švrček, Škůrek, Řezníček – Klimek, Nahodil, Musil – Chmielewski, Kusko, Orsava – Navrátil, Knotek, Bambula – Kunc, Macuh, Kucsera. Trenér Jan Tomajko.

Kladno: Brízgala– Hejda, Dotchin, Ticháček, Martenet, Slováček, Veber, Klikorka – Melka, Plekanec, Sideroff – Procházka, Klepiš, Jarůšek – Bláha, Pytlík, Tralmaks – Beran, Babka, Strnad. Trenér Otakar Vejvoda.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip