Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora jede na vítězné vlně! Porazila Pardubice a připsala si pátou výhru v řadě

Sport

2.12.2018

Autor: ČTK

Hokejisté Olomouce vyhráli ve 24. extraligovém kole na ledě Pardubic 4:1 a připsali si pátou výhru za sebou. Mora k vítězství nakročila už v první části, kterou po brankách Davida Ostřížka a Lukáše Nahodila vyhrála 2:0. Dynamo dokázalo jen v závěru druhé třetiny snížit na 1:3. Vítězství Mory pak definitivně pojistil Irgl trefou do prázdné branky.

Rozjetá Olomouc potvrzovala od začátku dobrou formu a v první třetině svého soupeře přehrávala. Do vedení jí pomohla čtyřminutová přesilovka, kterou zužitkoval ranou z mezikruží Ostřížek. Dynamo se trápilo při přechodu středního pásma a Lukáše v brance hostujícího týmu pořádně neohrozilo ani při přesilovce. Naopak chvíli před pauzou zvýšil na dvoubrankový rozdíl bývalý pardubický útočník Nahodil.

Ve druhé části už to bylo o něčem jiném. Dynamo přidalo a při zmatku před Lukášovou brankou bylo blízko ke snížení. Na druhé straně si Hamerlík poradil jak s šancí Irgla, tak s nebezpečnou dorážkou Ostřížka. Zápas celkově nabral na tempu a šance přicházely v krátkém sledu po sobě. Po rychlém protiútoku se neprosadil Miromanov. Góly padaly až v závěru druhé dvacetiminutovky. Mora si znovu pomohla využitou přesilovkou, kdy skvělou práci odvedl clonící Knotek a Jergl ranou do horního růžku zvýšil náskok hostí. Tentokrát už Dynamo dokázalo reagovat. Za 32 vteřin se zblízka trefil Bubela a snížil. Situace mohla být pro Pardubice ještě příznivější, jenže Poulíček v závěru po úniku ze strany pálil jen do Lukáše.

Vedení Olomouce mohl pojistit Irgl, ale ve velké šanci Hamerlíka neprostřelil. Dynamo mělo velkou šanci zdramatizovat ještě utkání ve dvou po sobě jdoucích přesilovkách, ale víc než slabou střelu Procházky domácí nevyprodukovali. Olomoučtí bránili náskok bez větších potíží a soupeře nepouštěli k soustavnému tlaku. Nic na tom nezměnila ani Bubelova rána z dobré pozice. Skóre definitivně upravil ranou do prázdné branky Irgl.

Jan Tomajko po zápase uvedl: "Byl to pro nás hodně těžký zápas, protože jsme hráli spoustu utkání s přestávkou jednoho dvou dnů. Už minule v Boleslavi bylo vidět, že nám síly ubývají, takže jsme z toho měli obavy, ale dobře jsme začali a dostali se do vedení 2:0. Ve druhé části nás Pardubice zatlačily a měly šance. Třetí třetinu už jsme kontrolovali a Dynamo jsme do tolika šancí nepustili. Pro nás je to výborný výsledek."

HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 38. Bubela (Poulíček, Mandát) - 12. Ostřížek (J. Knotek), 19. Nahodil (Holec, Jergl), 38. Jergl (Dujsík, Ostřížek), 59. Irgl
Rozhodčí: Hribik, M. Sýkora - O. Polák, Rampír
Vyloučení: 3:4. Využití: 0:2
Diváci: 6743

Pardubice: Hamerlík - Děrvuk, Holland, Wishart, Miromanov, Štindl, Mikuš, od 21. navíc Budík - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - Skokan, Bubela, Machala - Vondráček, Dušek, M. Procházka - Mandát, Welsh, Poulíček. Trenéři: Kopřiva, Marek a Janecký
Olomouc: Lukáš - J. Galvas, Ondrušek, Švrček, Staněk, Jaroměřský, Dujsík - Irgl, Strapáč, Burian - Kotala, J. Knotek, Ostřížek - Jergl, Nahodil, Holec - Skladaný, Mráz, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták