Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 17.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora chce v play-off co nejdál

Sport

12.9.2023

Autor: Petr Pelíšek

Domácím zápasem proti Kladnu vstoupí v pátek do nové extraligové sezóny hokejisté HC Olomouc. Bude desátou mezi elitou a Mora by v ní chtěla být úspěšná. Což znamená, že by ráda zažila soutěž s minimem zdravotních potíží a ráda by došla v play-off co nejdále.

„Jsme před začátkem desáté sezóny v extralize a já pevně doufám, že už nás veřejnost začne brát vážně i tím, jak jsme se v nejvyšší soutěži zabydleli. Minulá sezóna sice nebyla zlá, ale čekali jsme od ní trošku více. Snad se nám to v letošním roce podaří prolomit,“ řekl Erik Fürst, generální manažer HC Olomouc.

„Minulá sezóna pro nás nebyla neúspěšná, i když jsme si mysleli, že dosáhneme trošku více. Kádr se přes léto trošičku proměnil, i když ne úplně moc, vlastně podobně, jak to tady děláme roky. Jádro zůstává, jen pár hráčů se vymění. Někteří kluci u nás skončili, ale my pevně věříme, že noví hráči je nahradí. Snad naše výkonnost bude přinejmenším stejná jako v minulém roce, ale herně bychom se chtěli zase někam posunout,“ řekl trenér a jednatel HC Olomouc Jan Tomajko.

Mora krátce před startem soutěže rozšířila kolektiv brankářů. Nové je v kádru Daniel Huf ze Zlína. „Jde o střídavý start. Do Zlína je naopak vyřízen střídavý start pro Jakuba Sedláčka,“ uvedl Fürst.

Hokej si v Olomouci stále drží popularitu. Naopak zájem o prvoligový fotbal poněkud poklesl. „Nechci to zakřiknout, ale cítím, že se to trochu otočilo v náš prospěch. Když jsem tady seděl před třemi nebo čtyřmi roky, takové to nebylo. Myslím si, že k lidem jsme teď blíže díky akcím, které jsme dělali, i díky výsledkům samozřejmě. Je to vidět i na návštěvnosti během přípravných zápasů. Tuším, že hned na dvou z nich byla návštěva přes dva tisíce diváků. Hokej prostě táhne,“ řekl Simon Vejtasa, marketingový manažer HC Olomouc.

A jaké bude mít Mora v nové sezóně cíle? „Nemluvil bych o semifinále. Minulý rok nám ale první polovina sezóny vyšla a myslím, že i herně to bylo dobré. Především v tom bychom chtěli pokračovat. Chceme, aby diváci byli spokojení, aby se jim to líbilo. To, co nastane dále, je takový bonus, ale ono to s tím souvisí. Je to i otázka konzistence výkonů,“ řekl Jan Tomajko. „Když tam bude, potom můžeme pomýšlet třeba i na to semifinále. Ono to ani nemusí být přímo semifinále, abychom si řekli, že sezóna byla úspěšná. Samozřejmě se ale musíme dívat i pod nás. Nejsme tým, který patří mezi čtyři nejlepší. Musíme být pokorní a jít po malých krůčcích,“ podotkl.

Stejný názor má i generální manažer. „Jen bych to doplnil. Vždy je hlavní se dostat do play-off a pak teprve jít dále. Jak říká Honza, loni jsme sezónu dobře odstartovali, ale vlna zraněných hráčů byla tak obrovská, že to ve finále dopadlo tak, jak to dopadlo. Chceme, aby se nás alespoň jednu sezónu vyhnula ta smůla, kterou jsme na zranění měli,“ uvedl Fürst. „Pokud bychom uhráli semifinále, nikdo se zlobit nebude, ale nebylo to tak myšlené, špatně jsem to řekl. Myslel jsem prolomit to ze strany zranění, protože ze začátku minulé sezóny byla hra dobrá, ale pak už to nebylo takové,“ podotkl.

A jak je na tom klub po finanční stránce? Jednoduché to samozřejmě není. Na druhou stranu jsme nesmírně rádi, že se nám poprvé v novodobé éře olomouckého hokeje povedlo domluvit generálního sponzora Selm Morava. Domluvili jsme se na rozšířené spolupráci, protože firma Selm Morava byla našim partnerem už v minulých dvou sezónách. Od letošní sezóny je ta spolupráce ještě větší, za což jsme samozřejmě velmi rádi, protože nám to pomůže. Nemůžeme se rovnat Pardubicím, Spartě, Třinci, ale trošku se ty nůžky narovnávají. Ta cesta je ale hodně dlouhá. A otázka je, jestli je v našich podmínkách reálné tyto kluby dohnat,“ řekl Vejtasa.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

KAPRODROM

Katalog firem » Zábava, volný čas

V Kaprodromu zažijete nejen vzrušující chvíle při celoročním rybolovu, kdy zdoláváte kapry, amury, pstruhy, jesetery a spousty dalších ryb, které je možné si také odnést. Najdete zde klid ...