Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mladší žáci HBC Olomouc zvítězili v mezinárodním turnaji Dobiáš Cup 2018

Sport

27.11.2018

Autor: Pavel Kratochvíl

Závěrem listopadu, konkrétně ve dnech 23. až 25. 11. se mladší žáci HBC Olomouc 1966 zúčastnili v Rožnově pod Radhoštěm 17. ročníku mezinárodního turnaje v házené Dobiáš Cup. V tom zaznamenali velký úspěch a domů si přivezli zlaté medaile.

Turnaje se zúčastnilo 13 týmů z celého "Československa" – od pražské Dukly až po Tatran Prešov. Již páteční výborné výkony dávaly tušit, že jsme nepřijeli do Rožnova pod Radhoštěm pouze na výlet. Nové dresy jsme pokřtili výhrami nad týmy ŠK Zemplín Trebišov 21:4 a TJ Sokol Poruba 19:5. V sobotu po brzkém ranním budíčku následovala výhra nad ŠKP Bratislava 22:14 a postup ze základní skupiny. Před zahájením zápasů ve čtvrtfinálových skupinách proběhla individuální soutěž ve střelbě, ve které se naši borci prezentovali rovněž velmi úspěšně. Ve čtvrtfinálové skupině kluci pokračovali ve výborných výkonech a po výhrách nad HC Kolín 20:14 a HK Kúpele Bojnice 19:9 si vybojovali účast v nedělním finále. Před vrcholem turnaje kluci načerpali síly v místním bazénu a na večerním představení v kině.

Nedělní finále bylo ryze hanáckou záležitostí, když jsme nastoupili proti dobře známému soupeři z naší krajské soutěže – Tatranu Litovel. (Úspěch týmů z našeho regionu podtrhlo ještě umístění Sokolu Horka nad Moravou na konečném 5. místě). Fináloví soupeři si vzájemně po celou dobu turnaje fandili a vzhledem k tomu, jak dobře se oba týmy znají bylo finále zcela otevřenou záležitostí. Finálový zápas byl důstojnou tečkou za vydařeným turnajem. Po dramatickém a zcela vyrovnaném průběhu se v závěru utkání podařilo našim borcům strhnout vítězství na svoji stranu (20:15) a zaslouženě si tak domů odvezli zlaté medaile. Všem hráčům patří obrovská pochvala za předvedené výkony a skvělou reprezentaci našeho oddílu. Všem fanouškům velký dík za vytvoření místy až domácího prostředí a v neposlední řadě poděkování pořadatelům za skvělý turnaj. Více informací o turnaji se dozvíte na www.dobiascup.cz