Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 8.6 °C

Máte žízeň? Pivnice Na Rampě točí tankový Šerák, je znamenitý

Zprávy z regionu

27.6.2019

jap

Klasická česká hospoda je fenomén, co přetrvá věky. Místo, kam si přijdete sednout, potkáte známé a tak trochu se schováte před světem. V Olomouci na Hálkově ulici už řadu let funguje podnik s originálním geniem loci. Pivnice Na Rampě. Už pár měsíců tu navíc čepují tankový Šerák...

Pivnice Na Rampě

Adresa: Hálkova 2, Olomouc, vchod z ulice Jungmannova

Otevírací doba: po - čt: 10 - 22, pá: 10 - 00, so: 12 - 00, ne: 12 - 22

FacebookPivnice Na Rampě

"Je to pravá štamgastská hospoda, kde když se v deset dopoledne otevře, už tu jsou lidi, kde vždycky někoho potkáš," říká provozovatel podniku Dušan Neumann, jenž si hospodu před pěti lety přibral k Bounty Rock Café, které sídlí na opačné straně téže budovy. A v podstatě tento legendární podnik zachránil. "Bylo to hodně zanedbané, chodily tam podivné existence a bylo jasné, že se to musí buď zavřít, nebo výrazně proměnit. Tak jsem se rozhodl, že si hospodu vezmu pod sebe," vzpomněl Neumann, který podnik zvelebil a vrátil mu zašlou slávu. A nyní se dokonce může pochlubit unikátem. Podařilo se mu totiž do podniku dostat tankový Šerák. "Hanušovický pivovar se tomu dlouho bránil, ale nakonec se dobrá věc podařila a nyní se můžeme pochlubit, že jsme spolu s jednou uničovskou hospodou jediný podnik, kde tuhle lahůdku mají," líčí Neumann. Zákazníci si podle něj hanušovickou jedenáctku okamžitě zamilovali. "Je to úplně jiná kvalita. K pivu se vůbec nedostane vzduch, takže má úplně jiný říz. Od té doby, co tu máme tankové pivo, lidé si ho pochvalují a většina zákazníků mu dává přednost," vysvětluje Neumann.

I části týmu Olomouc.cz přišla návštěva Pivnice Na Rampě v parném pracovním dnu vhod.

Foto: Jan Procházka

Na Rampě si nicméně kromě zmiňovaného Šeráku můžete dát i různé pivní speciály. "Jednu pípu máme vyhrazenou právě na ně. Střídají se tu různá zajímavá piva," potvrzuje Neumann. A k pivu si můžete dopřát i hospodskou klasiku, jako jsou utopenci nebo nakládaný hermelín. A sousedství s Bounty Rock Café má i jednu nespornou výhodu. Pokud dostanete hlad, můžete si objednat i něco z tamní kuchyně.

Foto: Jan Procházka

"Rampa je prostě hospoda s typickou atmosférou, kam si zajdete na skvělé pivo, popovídat s přáteli nebo jen tak posedět," shrnuje Dušan Neumann. Teď přes léto si navíc můžete vše zmíněné dopřát na příjemné zahrádce. Máte žízeň?