Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 4.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Martin Falter šel proti Litvínovu nečekaně do branky a situaci zvládl

Rozhovory

29.1.2018

Autor: Radek Heloňa

Bez Braňa Konráda byla soupiska HC Olomouc v utkání s Vervou Litvínov. Ten se kvůli nemoci nemohl v utkání proti posledním týmu tabulky postavit do branky, tak se letos poprvé od začátku sezony představil fanouškům Martin Falter. Neměl jednoduchou pozici. Nerozchytaný, v týdnu také nemocný, situaci zvládl a pomohl Moře k zisku důležitých tří bodů.

Martin Falter nebyl při nemoci Braňa Konráda v lehké situaci. Do branky šel letos od začátku sezony poprvé. Situaci zvládl, Mora získala tři body. Martin Falter nebyl při nemoci Braňa Konráda v lehké situaci. Do branky šel letos od začátku sezony poprvé. Situaci zvládl, Mora získala tři body. Foto: ČTK/Luděk Peřina

Martine, jak důležitý je zisk tří bodů proti Litvínovu?
Každý asi ví, o jak důležitý zápas šlo. Nesmírně si těch tří bodů vážíme, protože jsou extrémně důležité s ohledem na to, co se děje v tabulce. Jsme strašně šťastní, že jsme to dotáhli do vítězného konce a máme tři body.

Na střely to dnes bylo 55:25. Jaké je to pro brankáře, když jdou na něj tři střely za třetinu, což se stalo v první části?
Pro mě hodně, ze začátku každé třetiny jsem si nesáhl na puk. My jsme měli extrémní převahu, šancí bylo hodně. Ale tak to bývá, že se šance nepromění, soupeř dá kontaktní gól a už se vezete. A potom se maže celkový průběh hry.

V závěru duelu byly dva těžké momenty. Přesilovka Vervy při vyloučení Marka Laše a nebezpečná střela Trávníčka, která skončila nakonec snad na horní tyči...
Oslabení jsme zvládli výborně, myslím, že ani neměli šanci. Trávníček střílel někde od mantinelu, dost to zaplavalo a spadlo to někde shora na břevno snad. Ta střela vypadala, že půjde vedle, naštěstí se opravdu nevešla.

Jak těžké bylo jít do branky nerozchytán v tak důležitém utkání?
Nebylo to jednoduché, nebudu lhát. Byl to můj první letošní zápas od začátku, a pokud se nepletu i první domácí zápas, pokud nepočítám play-out. Sranda to nebyla, ale myslím si, že jsem připravený dobře, kluci mi pomohli, dobře to dopadlo, máme tři body a nikdo se nebude ptát, jak to vypadalo, ale po výhře 4:2 ty body máme.

Kdy jste se dozvěděl, že jdete do branky?
Až někdy odpoledne, v průběhu dne se to řešilo.

Překvapilo vás to nějak, že budete chytat po tak dlouhé době?
Od rána se k tomu schylovalo, každý den se chystám na to, že musím být připraven, takže bych překvapený být neměl.

Martin Falter si v utkání proti Litvínovu pochvaloval pomoc od spoluhráčů. Ti jej po utkání také chválili. Martin Falter si v utkání proti Litvínovu pochvaloval pomoc od spoluhráčů. Ti jej po utkání také chválili. Foto: ČTK/Luděk Peřina

Myslíte, že budete chytat i v úterý v Hradci Králové?
To netuším, nechal bych to na trenérech a uvidíme, jak se situace do úterý vyvine.

I vy jste měl prý zdravotní potíže, jak to bylo?
Ano, měl jsem chřipku, proto jsem nebyl ani lavičce v utkání s Plzní. Ale od čtvrtka už jsem byl v plném tréninku.

Nechtěl jste v průběhu sezónu chytat někde na střídavé starty?
Ano, ze začátku tam tendence i z mojí strany byly, ale pak to dopadlo, jak to dopadlo. Možná to vzešlo i ode mě, ale ta místa jsou nyní plná a možnost není.

Zmiňoval jste, že vám spoluhráči pomohli, čím konkrétně to bylo?
Tak hlavně tím, jaký výkon podali celkově. Vytvářeli si tlak a šance, i dozadu byli výborní. Nějaké střely tam byly, ale vyložené šance Litvínov neměl.

Byl jste nervózní před utkáním?
Nevím, asi ve čtyřiatřiceti už můžete být nervózní, ale samozřejmě tlak tam byl. V dosavadním průběhu sezóny moc takto důležitých zápasů nebylo, protože nyní se láme chleba a jak z hlediska desítky, tak proto, že Litvínov je dole. Měli jsme to v hlavách, že desetkrát prohráli a nechtěli jsme být první, na kterých se oni postaví na nohy. Proto jsme rádi, že se to povedlo.

Nemáte trochu trenérům za zlé, že vás do branky nedali dřív?
Ideální to není, potom, když tam jde člověk poprvé od začátku na konci ledna, tak je to buď a nebo. Za zlé jim to nemám. Hraje to tak více týmů. Braňo je špičkový gólman, a když se podívat do Zlína, Plzně, Vítkovic, tak to tlačí také na jednoho brankáře. Je to jejich rozhodnutí a já dělám vše proto, abych byl připravený, když tu šanci dostanu.

Jste spokojený se svým výkonem?
To asi nebudu hodnotit. Jsem spokojený s výsledkem, svůj výkon si rozeberu. Určitě by mě mrzelo, kdybychom dnes prohráli, ale po vítězství určitě převládá spokojenost.

Jan Tomajko a Vilém Burian o výkonu Martina Faltra

Jan Tomajko
"Myslím, že tam měl dva důležité zákroky za stavu 3:2, myslím si, že zvládl zaskočit za nemocného Braňa Konráda a pomohl nám."

Vilém Burian
"Dozvěděli jsme se to dnes, že bude Martin chytat místo nemocného Braňa, kterému už ráno nebylo nějak moc dobře. Martin se s tím popasoval skvěle, říkali jsme si v kabině, že mu musíme pomoct, a on nás podržel, když jsme to potřebovali. Byl to od něj super výkon."

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip