Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 3.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mapei Merida Kaňkovský rozjel sezonu nad očekávání dobře

Sport

3.5.2022

Autor: rhe

Olomoucký mládežnický oddíl Mapei Merida Kaňkovský zase brázdí popředí cyklistických pelotonů českých a zahraničních závodů. Po startu sezony se všechny týmy drží na čele Českého poháru. Starší žáci a kadetky jej vedou. Daří se i juniorům. Daniel Mráz a Tomáš Přidal reprezentují naši zem v závodech světového poháru a dokáží se prosazovat i na mezinárodní scéně. Velkým příslibem je také tým kadetů, který je věkem prvním rokem v kategorii, přesto dokáže jezdit také na předních pozicích.

Tým Mapei Merida Kaňkovský 2022. Junioři, kadeti, kadetky, starší žáci. Budoucnost cyklistky hýčkaná i cepovaná na Hané…

Foto: Facebook Mapei Merida Kaňkovský

Dobrá sezona musí mít kvalitní podhoubí poctivé přípravy, to si v týmu Mapei Merida Kaňkovský uvědomují velmi dobře. Proto absolvovali na začátku roku mladí hanáčtí cyklisté a cyklistky tradiční soustředění v Bohuňovicích. Pak vyrazili na čtrnáctidenní soustředění na Mallorcu (junioři) a do Chorvatska (celý tým).

"Příprava byla tvrdá, chtěli jsme být na začátek sezóny dobře připraveni, aby nás nic nezaskočilo. Fyzicky jsme na tom velmi dobře, menší mezery odstraníme v průběhu sezóny," řekl trenér a manažer olomouckého týmu Mapei Merida Kaňkovský Jiří Kaňkovský.

Jeho tým se dokáže téměř v každém závodě dostat na stupně vítězů, v celkovém pořadí Českého poháru vedou kadetky, starší žáci svoje kategorie v družstvech, junioři a kadeti jsou druzí. Nela Kaňkovská vede pořadí kadetek a Jakub Tesařík starší žáky. V juniorech je Tomáš Přidal druhý, přestože vynechal jeden závod kvůli reprezentační akci v německém Cottbusu. Další junior Daniel Mráz už kvůli reprezentačním akcím domácí pohár téměř nestíhá, takže i o to je celkové pořadí týmu cennější. "Opět jsme postavili silné týmy, potvrzujeme příslušenství k české špičce, cením si hlavně toho, že kluci i holky jezdí týmově, snaží se posouvat, to mě naplňuje do budoucnosti optimismem," dodal Kaňkovský.

Tým juniorů před startem Carla kriterijní ligy v Soběslavi.

Foto: Facebook Mapei Merida Kaňkovský

Daniel Mráz s Tomášem Přidal pojedou Závod míru juniorů v Terezíně

V juniorech už bylo zmíněno, že Daniel Mráz a Tomáš Přidal objíždějí reprezentační akce a mají výborné výsledky. Daniel Mráz byl na světovém poháru juniorů v závodě Grand Prix West Bohemia v neděli v Plzni na skvělém 5. místě, Tomáš Přidal byl 22., oba se tak nominovali na prestižní Závod míru juniorů v Terezíně, který začne 8. května. Daří se i dalším borcům tohoto týmu. V časovce v Jevíčku byl Stanislav Pátík třetí a Jan Bittner čtvrtý. Výborný tým, který táhne za jeden provaz, doplňují Matěj Drápela, Marek Majdanics, Jan Zapletal, Aleš Hrdlička a Tobiáš Přidal.

Tým kadetů v letošní sezoně sbírá zkušenosti a ostruhy, vrchol bude mít příští rok. Loni tato parta kralovala ve starších žácích, nyní je prvním rokem v kategorii kadetů, a i tak jezdí v popředí Českého poháru a dalších závodů. Lukáš Raška byl třetí v Pardubicích, Marek Rieger byl pátý v Plzni, Matěj Piták byl sedmý v časovce v Jevíčku, tým doplňuje Nikola Jaroš. "Kluci mají výborný přístup, jsou velkým příslibem našeho týmu do budoucna. V Plzni byl teď o víkendu bohužel Lukáš Raška v pádu, proto byl až 14., ale potenciál mají kluci obrovský, uvidíme, jak se nám bude dařit na Závodu míru kadetů v Jevíčku, který startuje v neděli. Bude tam zase vynikající konkurence z celé Evropy," vysvětlil Kaňkovský.

Skvělé výsledky má zatím tým starších žáků. Český pohár vede Jakub Tesařík, který se díky tomu může zúčastnit Závodu míru kadetů v Jevíčku. Výborně jezdí také Antonín Žufánek, který byl třetí na závodech Kriterijní lize v Soběslavi a Pardubicích. Tomáš Raška a Vojtěch Tomeček jsou v týmu krátce, ale udělali obrovský pokrok, zlepšují ze dne na den. "Když si vzpomenu, jak kluci jezdili před rokem, a jak šlapou nyní, je to paráda. Je tam velký pokrok a cením si hlavně, jejich přístupu," dodal Kaňkovský.

Suverénkou sezony je v kadetkách zatím neteř Kaňkovského Nela, která zatím vyhrála, co mohla. ČP v Jevíčku, Kriterijní ligu v Soběslavi, závod v Chrudimi, kritérium v Pardubicích, dobře se vede i Adéle Pittnerové, proto kadetky také vedou celkové pořadí družstev. "Daří se nám celkově zatím nad očekávání, věřím, že v sezóně takto pojedeme dál. Cením si hlavně nasazení v závodech a hlavně toho, že jezdíme jako tým," dodal na závěr Jiří Kaňkovský.

rhe

Reklama

Restaurant a pizzerie OLIS

Katalog firem » Restaurace, stravování » Pizzerie

Vynikající pizza v Olomouci, rozvoz zdarma, polední menu. Kvalitní suroviny jen v pizzerii Olis. Taneční večery každý pátek a sobotu.