Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 6.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

MOL Cup: Sigma má v cestě Slavii

Sport

27.4.2021

Autor: Petr Pelíšek

Druhý anglický týden v řadě hrají fotbalisté SK Sigma Olomouc. Zatímco v tom minulém jim program mezi víkendy zaplnil zápas FORTUNA:LIGY, nyní to bude utkání MOL Cupu. V národním poháru hraje Sigma doma na Andrově stadionu proti Slavii Praha (středa, 14.00), přímý přenos zápas bude vysílat ČT Sport.

Vítěze z tohoto čtvrtfinálového duelu čeká v semifinále zápas na Spartě. Podle papírových předpokladů je favoritem na postup pražská Slavia. Je to v současné době nejlepší tuzemský celek, navíc Sigma to doma v posledních týdnech moc nejde, z vítězství se na Andrově stadionu neradovala už pět kol. „Chceme se o to samozřejmě poprat. Věřím, že se na utkání dobře připravíme. Proti Slavii to bude hodně o běhání a o rychlosti. Pro postup budeme chtít udělat maximum,“ řekl trenér SK Sigma Olomouc Radoslav Látal.

Zatímco Slavia má v podstatě jistý titul, pro Sigmu je pohár poslední možností, jak si spravit chuť z domácí ligové soutěže. „Liga ještě nekončí, pár zápasu ještě hrajeme. Jsme na devátém místě. Chceme bodovat v lize. Ale teď je před námi pohárový zápas, určitě chceme Slavii potrápit. Bude favorit, ale to byla i v lize Sparta a při troše štěstí jsme mohli vyhrát. Uvidíme, v jakém rozpoložení Slavia přijede, uvidíme ve středu,“ řekl kapitán SK Sigma Roman Hubník.

V olomoucké sestavě budou chybět dlouhodobě zranění útočník Jakub Yunis a Lukáš Greššák. V předchozích kolech absentovalo také několik dalších hráčů, ale většina z nich už by měla být zpět v tréninkovém procesu.

Utkání SK Sigma Olomouc – SK Slavia Praha se hraje ve středu 28. dubna od 14.00.

Jako hlavní rozhodčí byl delegován Emanuel Marek, na pomezí mu budou asistovat Marek Podaný a Zdeněk Dobrovolný.

Jak nastoupí:
SK Sigma Olomouc: Mandous – Látal, Beneš, Poulolo, Zmrzlý - Sladký, Houska, Breite, González  – Nešpor, Zifčák. Trenér Radoslav Látal.
Slavia Praha: Kolář – Masopust, Kúdela, Zima, Bořil – Holeš – Ševčík, Hromada, Stanciu, Oscar – Tecl. Trenér Jindřich Trpišovský.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Kavárna Opera

Katalog firem » Restaurace, stravování » Bary a kavárny

Jsme tradiční kavárna v samém centru města Olomouce. Podáváme českou ale i mezinárodní kuchyni. Na lístku nám nechybí salátové, rybí a masové speciality, jídla z italské kuchyně nebo pi...