Lobster Restaurant i Bowland po rekonstrukci znovu otevřely. Hosté chválí modernější vzhled i lepší služby - OLOMOUC.CZ
Reklama

Pátek 5. prosince 2025, svátek má Jitka, venku je 8.8 °C

Lobster Restaurant i Bowland po rekonstrukci znovu otevřely. Hosté chválí modernější vzhled i lepší služby

Zprávy z regionu

DNES 13:49

Autor: red

Začátkem listopadu znovu otevřel po několikaměsíční rekonstrukci Lobster Restaurant a Bowland Bowling Center ve 2. patře Galerie Šantovka. Facelifty, technologické úpravy i koncepční změny přinesly všem podnikům modernější vzhled, vyšší komfort a efektivnější provoz. První měsíc od znovuotevření ukazuje, že nová podoba je krok správným směrem – hosté oceňují praktičnost Bowlandu, příjemnější prostředí restaurace i svěží energii nového Bistra.

Rekonstrukce probíhala od poloviny léta do konce října a první týdny po spuštění patřily dolaďování detailů a přípravám na předvánoční sezónu, která patří k nejsilnějším v roce. "Otevřeli jsme začátkem listopadu a první měsíc ukázal, že rekonstrukce opravdu splnila účel. Hosté si pochvalují vyšší komfort v restauraci, praktičtější Bowland a precizní dezerty v Bistru. Všechny provozy jsou dnes modernější, přehlednější a lépe odpovídají tomu, co od nás návštěvníci očekávají. A jsme připraveni na jednu z nejsilnějších sezon v roce," říká Lukáš Vrba, manažer Lobster Restaurant.

Lobster Restaurant: modernější design, nové technologie a silný důraz na kvalitu

Původní Lobster Family Restaurant se proměnil v současný Lobster Restaurant, který staví na čistém designu, moderních materiálech a prémiovější atmosféře. Jednou z nejvýraznějších novinek je kompletní odhlučnění od sousedního Bowlandu – zásadní úprava, kterou hosté dlouhodobě požadovali.

Další klíčovou změnou je otevřená kuchyně, kde šéfkuchařské duo Tomáš Juřík a František Pospíšil připravuje nové menu založené na:

  • vlastní zrárně masa
  • rybí vitríně
  • antipasti baru s ikonickým nářezovým nožem Berkel
  • domácí pastě
  • neapolské pizze
  • rozšířené nabídce italských, tuzemských i zahraničních vín.

Restaurace nově nabízí také privátní salonek s projektorem, vhodný pro obchodní setkání, oslavy či prezentační akce.

Bowland: rychlejší, samoobslužnější a pohodlnější provoz

Bowland prošel modernizací zaměřenou na rychlost, jednoduchost a uživatelskou přívětivost. Model, ve kterém si hosté objednávky vyzvedávají přímo na baru, výrazně urychluje obsluhu a lépe odpovídá dynamice bowlingového centra. Novinkou je také širší nabídka pochutin včetně popcornu pro nejmenší návštěvníky.

Hosté nově využívají:

  • samoobslužné terminály
  • QR objednávky přímo od stolů
  • nový pick-up bar pro rychlé vyzvednutí objednávek
  • nové toalety a přečalouněné sedačky.

Lobster Bistro: nový koncept pod vedením šéfcukrářky Pavly Krmelové

Spolu s modernizací restaurace prošlo proměnou i sousední Lobster Bistro, které nyní funguje jako bistro/kavárna se silným důrazem na cukrářskou tvorbu. Šéfcukrářka Pavla Krmelová přinesla do sortimentu novou energii i vizuálně atraktivní dezerty, které si už během prvního měsíce získaly velkou pozornost hostů. Bistro disponuje také plně vybaveným salonkem, ideálním pro coffee breaky, menší prezentace nebo obchodní schůzky.

Zatímco Lobster Restaurant je cílem pro obědy a večeře, Lobster Bistro nabízí prostor pro kvalitní kávu, lehké občerstvení a prvotřídní dezerty.

Nově se zde podávají snídaně od pondělí do pátku, doplněné o:

  • polévku dne
  • sladké i slané snacky
  • výběrovou kávu a čaje
  • prosecco a vína po skleničce.