Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 5.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Liga je zase zpět, Sigmu čeká Karviná

Sport

16.10.2021

Autor: Petr Pelíšek

Měsíc. Přesně tak dlouho museli fanoušci SK Sigma Olomouc čekat na další návštěvu Androva stadionu. Po domácí plichtě s Ostravou pak hráli Hanáci dvakrát venku, pak následovala repre pauza. Teď FORTUNA:LIGA pokračuje, na programu je 11. dějství. Sigma v něm hraje v neděli na svém hřišti proti Karviné s výkopem v 16 hodin.

Reprezentační přestávku Hanáci nevyužili jen k přípravě na další fázi nejvyšší soutěže. „První týden byl hodně specifický, protože většina hráčů absolvovala druhou dávku vakcinace. Z toho důvodu jsme museli dodržet pohybové limity. Věnovali jsme se také hráčům, kteří neměli zatížení v té předchozí době a vraceli se nám po zranění. Takže takový rekondiční blok. Předzápasový týden už to pak je standardní příprava na Karvinou,“ řekl trenér Václav Jílek.

Sigma čeká na výhru čtyři kola. Z posledního kvartetu zápasů má bilanci tří remíz a jedné prohry.  „Hráči i my jako realizační tým cítíme odpovědnost za tyto nepovedené výkony. Hra nebyla vždy špatná, ale nebyla podpořena bodově. Myslím si, že z posledních dvou vystoupení v Teplicích a na Bohemians máme co napravovat. Odhodlání je jasné, chceme bodovat naplno. Víme, že nás nečeká nic jednoduchého, ale nic jiného než myslet v tuhle chvíli na vítězství, se nehodí. Chceme si vzít zpět body, které jsme poztráceli,“ uvedl Jílek a dodal: „Musíme se hlavně dívat sami na sebe. Zaměřit se na naše silné stránky, které jsme v posledních zápasech vůbec nevyužívali a být schopni Karvinou přehrát a naplno bodovat i za předpokladu, že přijede s daleko větším odhodláním. Bude se rvát a my se musíme soupeři v těchto atributech vyrovnat a být rozdíloví ve fotbalových věcech“.

Na stadionu bude po divácích vyžadováno potvrzení o testování, očkování nebo prodělání Covidu.

Sigma nebude opět pro utkání v kompletním složení. Chybět bude dlouhodobě zraněny Jakub Yunis, na marodce v předchozích kolech byli také Michal Vepřek, David Vaněček a Kryštof Daněk. Zpět už jsou v přípravě Roman Hubník a Ondřej Zmrzlý.

Utkání SK Sigma Olomouc – MFK Karviná se hraje v neděli 17. října od 16.00.

Jako hlavní rozhodčí byl delegován Petr Hocek, na pomezí mu budou asistovat Jakub Hrabovský a Karel Mikeska.

Jak nastoupí:
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Poulolo, Jemelka, Zmrzlý - Zahradníček, Breite, Sedlák, González  – Růsek, Hála. Trenér Václav Jílek.
Karviná: Bolek - Křapka, Santos, Buchta, Šehič - Šindelář, Qose - Mikuš, Nešický, Bartošák - Papadopulos. Trenér Bohumil Páník.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941