Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 6.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Letošní první zápas – Mora zabodovala v Liberci

Sport

4.1.2022

Autor: Petr Pelíšek

Letošní první zápas hráli hokejisté HC Olomouc venku. K duelu osmatřicátého extraligového kola cestovali do Liberce. Pod Ještědem se Moře dařilo, zvítězila po prodloužení, rozhodující branku dal David Krejčí.

Do utkání vstoupili aktivněji hosté, kteří šli do vedení v polovině úvodní dvacetiminutovky. Švrček napřáhl ke střele od modré a prostřelil brankáře Kváču. Jednobrankový náskok vydržel Hanákům až do první přestávky, po níž se ale začali lépe domácí Tygři. Konráda překonal Jelínek. Severočeši mohli dokonce uskočit do vedení, ovšem Faško-Rudáš v samostatném úniku nevyzrál na olomouckého gólmana. A pak úřadovala Mora. Nejprve po kombinaci s Oleszem zavěsil pod víko Navrátil a prakticky okamžitě zvýšil v přesilové hře Nahodil na 3:1. Domácí ale nesložili zbraně a v závěrečné třetině se ještě snažili se zápasem něco udělat. Povedlo se jim srovnat na tři tři. Dramatický duel dospěl až do prodloužení. V něm měl velkou příležitost Gríger, ale ztroskotal na Konrádovi. Kohouti naopak svou šancí proměnili. Káňa milimetrovým pasem oslovil Krejčího a ten elegantním zakončením rozhodl o vítězství Mory.

„Viděli jsme poslední zápasy Liberce, takže jsme čekali těžký zápas. To se potvrdilo, měli jsme obrovský problém se soupeřovým napadáním. Ale nějak jsme si s tím poradili a dali první gól. V druhé třetině jsme sice byli pod tlakem a Tygři vyrovnali, ale my jsme pak odskočili na dvě branky. Mrzí nás výpadek z třetí třetiny, protože jsme si odsud mohli odvézt tři body" řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

Bílí Tygři Liberec – HC Olomouc 3:4 po prodl. (0:1, 1:2, 2:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Jelínek (Melancon, Klapka), 53. Klapka (Vlach), 54. Filippi (Birner)  - 11. Švrček (Burian, Bambula), 35. Navrátil (Olesz), 35. Nahodil (Káňa), 64. Krejčí (Káňa). Rozhodčí: Šír, Svoboda – Ledere, Ganger. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváci: 1000.

Liberec: Kváča – Vitásek, Štibingr, Rosandić, Ivan, Derner, Melancon, Aubrecht – Birner, Filippi, Faško-Rudáš – Ordoš, Gríger, Zachar – Vlach, Jelínek, Klapka – Rychlovský, Najman, Šír. Trenér Patrik Augusta

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Černý, Švrček, Rutar, Řezníček, Škůrek – Káňa, Krejčí, Tomeček – Kusko, Knotek, Klimek – Olesz, Navrátil, Bambula – Burian, Nahodil, Kunc. Trenéři  Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip