Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 8.3 °C

Letošní konference UP Business Camp opět sršela nápady a inspirací

Zprávy z regionu

23.11.2021

David Kopřiva

UP Business Camp je tradiční akcí, pořádanou Vědeckotechnickým parkem Univerzity Palackého v Olomouci, na které se setkávají zkušení podnikatelé s těmi začínajícími. To vše pod patronací odborníků a zástupců organizací jako jsou ICOK, Startup klub nebo Czechinvest.

Po loňské nucené online podobě se letošní ročník uskutečnil prezenčně, tentokrát v krásném prostředí Domu U Parku. Úroveň projektů a jejich prezentace je rok od ruku vyšší a nezklamal ani souboj startupů, ve kterém se soutěžilo o atraktivní ceny. Inspirací byla spousta a po uplynulém víkendu v Olomouci nepochybně přibude řada nových mladých podnikatelů.

Přítomné přivítal, jako vždy usměvavý, Petr Kubečka - ředitel VTP UP

Konferenci osobně zahájil prof. MUDr. Martin Procházka, Ph.D., rektor Univerzity Palackého v Olomouci

První začínající podnikatelkou, které se přišla podělit o své zážitky byla Dominika Sokolová se svou úspěšnou aplikací FESTADA.

Opustit úspěšnou pracovní pozici a začít ve svém oboru podnikat sama za sebe a navíc způsobem, který maximálně šetří zdroje a životní prostředí, to chce opravdu odvahu. O své zkušenosti s rozjezdem značky KAVE footwear se přišla podělit Eva Klabalová.

Jak začít dělat co vás opravdu baví a naplňuje poradil kouč osobního růstu Michal Holub.

Product manager Miroslav Kubíček prozradil něco z kuchyně populární jesenické značky Woox.

Odpoledne zpestřila panelová diskuse na téma podnikání na velkém vs. malém městě.

Soutěž startupů o ceny v hodnotě 100 000 Kč zahájili Dagmar Halová a Jiří Palička z Veles Technology, jejichž cílem je začít v Evropě vyrábět kvalitní headsety pro virtuální realitu.

V soutěži startupů se prezentoval a hlavní cenu získal projekt Cementum, který umožňuje prakticky nekonečnou recyklaci výrobků ze speciálního betonu.

Cíl nahradit papírové vizitky elektronickými si vytkl startup eBusiness Cards, jehož spoluzakladateli jsou Samuel Vilkovský a Michal Gally.

Odhalovat černé skládky odpadu a motivovat lidi k jejich likvidaci má napomoci vznikající aplikace EkoWastes, kterou prezentoval Filip Samohýl.

Projekt nekrachni.cz, který pomůže s učením finanční gramotnosti, představil její spolutvůrce Jakub Rychlý.

Vystudoval práva, ale pak šel za hlasem svého srdce a dnes patří k týmu, který vyrábí a prodává skvělé burákové máslo a spoustu dalších dobrot. Lukáš Medek prezentoval svou cestu k úspěšné firmě Šufan, jejímž se stal společníkem.

Překonat vlastní vyhoření, srovnat si život a začít znovu podnikat a přitom pomáhat lidem předcházet zdravotním komplikacím plynoucím ze sedavého způsobu zaměstnání, to je příběh Ondřeje Horáka a projektu Office Fitness.

To, co může na fotografii vypadat jako kung-fu, je ve skutečnosti propracovaný a efektivní způsob cvičení do kanceláře z dílny Office Fitness. Cvičení osobně prezentoval fitness trenér Jiří Zadina a strhl celý sál, který se okamžitě zapojil.

Tomáš Pošepný je spoluzakladatelem a product ownerem Yarmilla - datové platformy pro profesionální sport, kterou pro řízení sportovního výkonu používá řada sportovních svazů, reprezentačních trenérů a sportovců. Tomáš se necítil zdravotně v pořádku a tak zodpovědně zůstal doma a prezentoval se online. Ovšem takovým půvabným způsobem, že se sál nejednou otřásal smíchy.

Další podrobnosti o konferenci a archivy z minulých ročníků najdete na oficiálních stránkách UP Business Campu