Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 9.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Letní kino odstartuje sezonu Cestou z města už ve čtvrtek

Zprávy z regionu

1.6.2020

Autor: Zuzana Doleželová

Nebe nad hlavou, kouzlo venkovního amfiteátru, pohodová atmosféra a fajn filmy. Letos sice povinně bez občerstvení, ale i tak bude stát nová sezona v letním kině za to. A zahájí ji už ve čtvrtek ve 21:21 snímek Cesta z města.

Foto: Jan Procházka

Hned ve čtvrtek se můžeme těšit na film Cesta z města. "Tento čtvrtek nás čeká úplně první zkušební projekce. Bude to Cesta z města a bude mít anglické titulky, takže ideální příležitost s sebou vzít své přátele cizince," uvádí Kateřina Kohoutová z Letního kina Olomouc.

Promítat se bude vždy v úterý a ve čtvrtek od 21:21. Tentokrát se však kvůli opatřením spojeným s koronavirem budou muset návštěvníci obejít bez občerstvení. Nebude umožněn prodej piva a popcornu přímo v areálu kina a ani konzumace při projekci. Alespoň tedy prozatím. Jinak k dispozici bude pochopitelně dezinfekce u vstupu a dodržovat rozestupy v tak velkém areálu nebude problém.

Novinky v letním kině

A chystá se novinka. "Pro letošní sezonu jsme nainstalovali nový zvuk - tedy staronový, protože na původní místo nad promítacím plátnem se díky demolici zastřešení vrátily skoro původní reproduktory! Hned příští úterý si zvuk řádně ozkoušíme, čeká nás totiž hudební zážitek - Rolling Stones. Ve čtvrtek se pak těšíme na naši oblíbenou stálici - Amélii z Montmartru, která každoročně trhá návštěvnostní rekordy," dodává Kateřina Kohoutová.

A podařilo se také vyslyšet přání diváků, většina českých filmů tak bude uváděna s anglickými titulky.

Lákadla sezony

"Po dvaceti letech se bude promítat krásný černobílý film Postel, dvacet let od premiéry letos slaví film Samotáři, který při této příležitosti u nás osobně uvede některý z jeho protagonistů," vyjmenovává Kateřina Kohoutová a dodává: "Letos se budeme také věnovat poctě klasické kinematografii. Umožníme divákům nakouknout do tajemného světa klasického filmu například ve snímcích Ed Wood s Johnny Deppem a Bio Ráj, po jehož zhlédnutí si pak člověk úplně jinak považuje našeho pana promítače..."

Vstupné zůstává stejné, tedy 100 korun.