
Láska prochází žaludkem! Zjistili jsme, kde chystají speciální valentýnské menu
Valentýn
30.1.2025 aktualizováno 7.2.2025 10:46
Lenka Šťastná
I když je to klišé, vážně to platí. Láska prochází žaludkem. A ať už Valentýna slavíte, nebo vás nechává chladnými, pozváním vaší drahé polovičky na romantickou večeři rozhodně nic nezkazíte. Kde všude se v Olomouci bude podávat valentýnské menu? Inspirujte se naším gurmánským speciálem, nabídka vypadá více než lákavě... ;)
Valentýnské menu si vychutnáte v...
14. 2. / Bistro Paulus / menu ZDE / rezervace přes smsticket
13. 2. / Asado Grill / menu ZDE / rezervace na webu nebo na tel.: 722 290 091
14. 2. / Telegraph Pulse / menu ZDE / rezervace na webu
14. - 16. 2. / Café Kitchen / menu ZDE / rezervace na místě nebo na tel.: 601 208 208
14. 2. / Mušlárna / menu ZDE / rezervace na webu
14. 2. / Restaurace Stodola / menu ZDE / rezervace na tel.: 702 117 462 nebo na webu
14. 2. / Nutrend World / menu ZDE / rezervace na tel.: 770 156 764
14. 2. / Bistro Nro 66. / menu ZDE / rezervace na tel.: 585 750 003 nebo bistronro66@gmail.com
14. 2. / Cafe New One / menu ZDE / rezervace na tel.: 731 592 200
14. 2. / Lobster Family Restaurant / menu ZDE / rezervace pomocí formuláře →
14. 2. / Long Story Short / menu ZDE / rezervace na tel.: 727 800 900 nebo na webu
14. 2. / Grill Pub Svoboda / menu ZDE / rezervace na tel.: 585 415 483
14. 2. / Svatováclavský pivovar / menu ZDE / rezervace na tel.: 585 207 517
14. - 15. 2. / Restaurace U Rytíře / menu ZDE / rezervace na tel.: 774 812 980
14. 2. / Restaurace U Mlýna / menu ZDE / rezervace na tel.: 606 022 032
13. 2. - 15. 2 . / Restaurace a pizzerie U Kristýna / menu ZDE / rezervace na tel.: 604 996 112 nebo na denisa.juratkova@ukristyna.cz
14. 2. / Café Restaurant Caesar / menu ZDE / rezervace na tel.: 585 229 287
Valentýn v letošním roce připadá na pátek a většina restaurací si připravila speciální menu právě pro tento jediný den. Od 18 hodin si můžete vychutnat valentýnský degustační večer v Bistru Paulus, kde vás čeká pětichodové menu sestavené šéfkuchařem Petrem Stokláskem. Ochutnáte třeba tatarák z tuňáka, mrkvový krém se zázvorem, pečené mušle sv. Jakuba nebo telecí špičku s bramborovými noky s lanýžem a s rozmarýnovou omáčkou. Chybět nebude ani valentýnský dezert a menu si můžete zakoupit i s vinným párováním. Cena za osobu je 1 990 korun, menu včetně vinného párování stojí 2 590 korun.
S předstihem můžete oslavit Valentýn v restauraci Asado grill, kterou najdete v zadní části Caffé Opera na Horním náměstí. Zde se menu bude podávat už ve čtvrtek 13. února od 17 hodin a volit můžete mezi dámským menu s kroketou z francouzského sýru, candátem z otevřeného ohně a jemnou estragonovou omáčkou a pánským menu s tatarákem z telecí hlavy, hanger steakem a ragú z pravých hříbků. Dále vás čeká společný sladký závěr v podobě Valentýnského překvapení. Cena menu za osobu je 1 390 korun.
Osmichodové valentýnské menu čeká na zájemce v Telegraph Pulse. Šéfkuchař Gavin Lewis pro vás chystá pečivo s kysaným zelím a kuřecím máslem, cibulové consomé, jelení tartar, konfitovaného lososa s krémem ze slávek, hovězí s celerovým pyré, jogurtový mousse s hruškami vařenými ve včelím vosku a petitky.
Na valentýnské menu láká i poměrně nově otevřený stylový podnik Café Kitchen, který najdete na křižovatce Rolsberské a Lipenské, naproti někdejšímu hodolanskému divadlu. Těšit se můžete na pětichodové valentýnské menu, během kterého ochutnáte grilovaný Caesar salát, křupavé tygří krevety v panco strouhance, hovězí svíčkovou Wellington s omáčkou Madeira, amaretto srdíčko a paletku francouzských sýrů. Rezervovat místo si zde můžete nejen na pátek 14. února, ale i na nadcházející sobotu a neděli. Cena menu za osobu je 1 500 korun.
Jedinečný zážitek slibuje Mušlárna v artových prostorách Nezvalovy Archy. Čerstvé slávky od vybraných dodavatelů pro Vás na dva způsoby připraví šéfkuchař Roman Loubal, nebude chybět předkrm v podobě hovězího jazyka s avokádem a jako dezert ochutnáte krupičnou kaši doplněnou o oříškový crumble, hrušky, skořici a čokoládu. Cena menu za osobu je 1 090 korun a když při nákupu voucheru uplatníte slevový kód VALENTYN, tak získáte 200 korun slevu.
Také Restaurace Stodola zve na valentýnský večer. Vybírat můžete ze tří předkrmů a tří hlavních chodů a výběr je to opravdu pestrý. Je libo pralinku z kozího sýra s řepným pyré, tatarský biftek s lanýžovou majonézou nebo grilovanou chobotnici? Z hlavních chodů je pak v nabídce pošírovaná treska s mrkvovým pyré, steak z telecí svíčkové obalovaný v petrželkové strouhance s bramborovým fondánem nebo hovězí burger s gorgonzolou, grilovanou hruškou, cibulovým chutney a lanýžovou majonézou, podávaný s batátovými hranolky. A skvělý tip pro pány: při rezervaci se můžete domluvit a na místě pro vaši drahou polovičku bude čekat květina v hodnotě, kterou si sami zvolíte.
Valentýnskou večeři si můžete vychutnat i v Nutrend Worldu, který kromě gastronomického zážitku nabízí i možnost zakoupit dárkový poukaz na párovou valentýnskou masáž či zvýhodněný valentýnský pobytový balíček. Co se týká menu, tak to potěší všechny mlsné jazýčky. Čeká vás výběr předkrmů, hlavních chodů a dezertů. Budete mít možnost ochutnat různé druhy ryb – mořský vlk, mečoun či tuňák. Dále pak tradiční masa jako telecí nebo kohout, ale také exotická masa jako klokaní, bizoní, pštrosí nebo třeba losí. K pokrmům pro vás bude připraven výběr vín z celého světa. Cena valentýnské večeře je 1 245 korun za osobu.
Na degustační valentýnskou večeři zve také Bistro Nro 66. v Šemberově ulici. Jako předkrm se bude podávat konfitovaný žloutek na salátku z čočky Beluga, hlavní chod můžete vybírat mezi hovězím z vlastního chovu s pečenými brambory nebo risottem s lesními hříbky a jako dezert se podává trhanec se švestkovým kompotem. K menu nebude chybět prosecco jako přípitek a dáreček na závěr.
Café New One chystá čtyřchodové valentýnské menu, které obsahuje tatarák z lososa jako předkrm, silný hovězí vývar a hlavní chody můžete volit v dámské či pánské variantě. Na výběr je filet z tresky s pyré z pečeného celeru nebo telecí hřebínek v kukuřičné krustě se slaninou, k tomu gratinované brambory s parmazánem. Nechybí ani dezert a cena za čtyřchodové menu je 1 190 korun za osobu.
Že láska začíná zážitkem vás přesvědčí v Lobster Family Restaurant, kde vás čeká tříchodové menu, ke kterému navíc každý dostane jako dárek welcome drink. A na co se můžete těšit? Citrónové risotto s langustýnami jako předkrm, telecí svíčková s bramborovým pyré, špenátem, kaštany a lanýžovou omáčkou jako hlavní chod a na závěr vás čeká malinové srdce. Cena menu je 1099 korun za osobu.
V Long Story Short si pro všechny zamilované připravili hned tři speciální valentýnská menu – stačí si jen vybrat, zda si přejete, aby váš večer byl Hříšný, Nežný nebo Vášnivý. Tato menu budou k dispozici v pátek 14. února a následně i po celý víkend až do vyprodání zásob. Jednotlivé chody bude možné dle vašeho přání i libovolně kombinovat. V nabídce předkrmů je chobotnice, hovězí carpaccio a buratta s jahodovým consomé, následně můžete vybírat ze steaku s hawaji brambory, kuřecího stehna s kaštany, mandlemi a divokou brokolicí nebo můžete zvolit rybu s heřmánkem, červeným pomerančem a baby mrkví.
Ve Svatováclavském pivovaru vás čeká prosecco, ciabatta s mozzarelou a rajčaty nebo prosciutto crudo se žlutým melounem jako předkrm. Hlavní chod můžete vybírat mezi Striploin steakem s koňakovou omáčkou a bramborovými hranolky a kuřecím steakem s šafránovým risottem. Na závěr vás čeká dezert v podobě čokoládového brownies. Cena pro dvě osoby je 1 480 korun.
Restaurace U Rytíře láká na tříchodové menu i s welcome drinkem, které si můžete vychutnat jak v pátek 14. února, tak v sobotu 15. února. Vybírat můžete ze tří variant menu, přičemž jako předkrm vás čeká špenátový lívanec s uzeným lososem nebo anglický roastbeef. Jako hlavní chod je v nabídce vepřová panenka ve slanině se zelenými fazolkami, kuřecí prsa se švestkovou omáčkou a pečené brambory s rozmarýnem nebo candát s růžičkovou kapustou. Ke každému menu pak nechybí dezert s čerstvým ovocem. Cena menu pro jednu osobu se pohybuje od 429 do 459 korun.
Valentýnské menu si vychutnáte i v Restauraci U Mlýna, která nabídne výběr ze dvou předkrmů a dvou hlavních chodů. Zvolíte tatarák z lososa nebo hovězí carpaccio? Filet z mořského vlka na bylinkách či filírovanou vepřovou panenku se švestkovou omáčkou? Výběr je na vás! jisté je, že jako dezert se v obou případech bude podávat čokoládová pěna s jahodami. Cena menu pro dvě osoby je 1 490 korun a je nutná předchozí rezervace.
Restaurace a pizzerie U Kristýna chystá valentýnské menu už od čtvrtku 13. února a bude se podávat až do soboty 15. února. Čeká vás grilované portobelo se sušenými rajčaty jako předkrm, dále je v nabídce zuppa di pomodoro se smetanou a bazalkou a z hlavních chodů můžete vybírat mezi irským hovězím flank steakem s citrusovou demi-glace omáčkou a italským risottem s parmazánem a dýní.
Také Café Restaurant Caesar na Horním náměstí chystá Valentýnské menu. Čeká vás prosecco jako přípitek, dále grilovaná tygří kreveta na másle a sépiovém rizotu a dámy si pochutnají na steaku z norského lososa s bylinkovým máslem a bramborovo-mrkvovým pyré. Pánové se mohou těšit na hovězí rump steak na grilu s pepřovou omáčkou a restovanými brambůrky s anglickou slaninou. A jako dezert se bude podávat pravé italské tiramisu. Cena menu pro dvě osoby je 1 385 korun.
Oslavit Valentýna můžete také v Grill Pubu Svoboda, který otevírá jen pro speciální příležitosti a tou svátek zamilovaných zajisté je. Tým Grill Pubu aktuálně pracuje na finální podobě valentýnského menu, ale vy si už nyní můžete dělat pro tento večer rezervace.
Pokud jsme vás navnadili, tak si neváhejte včas udělat rezervaci ve vybraném podniku. Valentýn se nezadržitelně blíží... ;)
Autor článkuLenka Šťastnástastna@olomouc.cz


DNES
Matematika na dosah: studenti Přírodovědecké fakulty UP nabízí bezplatné online doučování matematiky
Sport
8.2.2025
Nepřesné trojky Olomoucka potrestalo Brno
Sport
8.2.2025
Závod plný akce: JJ Racing Team ukázal svou sílu na suché trati a přivezl pódiové umístění
Sport
8.2.2025