Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 6.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kryt civilní ochrany v Bezručových sadech opět ožije příběhy 20. století. Veřejnosti se otevře už v sobotu

Zprávy z regionu

24.3.2023

Autor: red

Dveře pro své návštěvníky v této sezóně znovu odemkne kryt civilní ochrany v Bezručových sadech. Poprvé se v tomto roce veřejnosti uvede v sobotu 25. března a zájemcům nabídne audiovizuální výstavu Odkryté příběhy 20. století i akci Jak se žilo (nejen) dětem v totalitním Československu.

Kryt civilní ochrany v Bezručových sadech

Foto: Lenka Šťastná

"Příchozí si budou moci poslechnout příběhy pamětníků, kteří byli v této době dětmi, zahrát si kvíz o ceny a dozvědět se o krutých a barbarských činech diktátorů Stalina a Gottwalda od jejichž smrti tento měsíc uplynulo sedmdesát let," říká Petr Zavadil, ředitel pobočky Paměti národa Střední Morava.

Expozice Odkryté příběhy 20. století budila velký zájem návštěvníků už v průběhu minulého roku, kdy ji viděly přes tři tisícovky lidí. "Letos návštěvníci budou moci v centrální části výstavy zhlédnout vždy v pátek a neděli čtyři filmové dokumenty. A sobota bude patřit výběru toho nejlepšího, co Paměť národa natočila. Velkoformátové projekce archivních fotografií a pět dramatických osudů pamětníků války a komunismu součástí výstavy zůstanou po všechny dny beze změny," odhaluje letošní program expozice ředitel Zavadil.

Kryt civilní ochrany se stane i součástí doprovodného programu Academia filmu Olomouc. Mimo spolupráce se studenty Gymnázia Paměti národa, organizátoři naplánovali pro letošní sezónu také kooperaci e studenty Muzejní pedagogiky Univerzity Palackého.

Kryt v Bezručových sadech bude, kromě posledního březnového víkendu, otevřený od dubna do konce června vždy v pátek, sobotu a neděli od 14 do 18 hodin. Pro školy budou vyhrazena středeční a páteční dopoledne. Více informací naleznete zde →

Reklama

U.S.G. POL s.r.o., Lékařská genetika

Katalog firem » Zdravotnictví » Genetika

LÉKAŘSKÁ GENETIKA * konsiliární ultrazvuková (UZ) vyšetření při podezření na vrozené vývojové vady (VVV) plodu nebo v případě vyššího rizika pro závažná genetická onemoc...