Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Koulař Jakub Héža vybojoval v hale bronz

Sport

27.2.2020

Autor: red

O víkendu 22. – 23. února proběhlo v Ostravě halové Mistrovství České republiky mužů a žen. Nejlépe se z olomouckých závodníků umístil koulař Jakub Héža, který si výkonem 17,39 m zajistil bronzovou příčku za závodníky pražské Dukly Martinem Novákem a prvním Tomášem Staňkem.

Bronzový Jakub Héža

Foto: Archiv klubu

Martinu Pokornému uniklo jen o pár desítek setin medailové umístění v běhu na 60 m překážek. Z rozběhu postoupil ve svém nejlepším letošním výkonu 8,18 s, ale ve finále proběhl cílem v čase 8,29 s a obsadil tak šesté místo.

Eva Kubíčková skončila ve finále hladké šedesátky také na šesté příčce v čase 7,58 s. V rozběhu předvedla čas 7,55 s, což je jen tři setiny za jejím osobním maximem a šampionát byl určitě cennou zkušeností pro tuto teprve šestnáctiletou dorostenku.

Ve skoku dalekém reprezentovaly olomoucký klub Michaela Gieselová a Lucie Mičunková. Lucii uteklo finále jen o jednu příčku, ale i tak mohla být spokojená, díky novému osobnímu rekordu 5,73 m. Michaela skončila v dálce jedenáctá výkonem 5,60 m a závodila také v běhu na 60 m překážek, kde se jí však nepodařilo probojovat do finálového běhu.

Poslední reprezentantkou AK Olomouc byla vytrvalkyně Eliška Surmová, která proběhla cílem běhu na 3000 m v novém osobáku 10:17,81 min.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip