Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 8.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kouč Miljan Čurovič: jdeme nahoru, výsledky přijdou

Sport

27.1.2022

V hodně obtížné situaci přebíral v polovině základní části Miljan Čurovič basketbalisty BK REDSTONE Olomoucko. Sestavu postupně přebudoval, přesto v první fázi Kooperativa NBL dosáhl jen na dvě výhry a proto bude tým v nadstavbě hrát ve skupině o 9. až 12. místo s cílem uhájit elitní soutěž. „Je to hlavní cíl a jsem přesvědčený, že jej splníme,“ tvrdí Čurovič.

Svoji víru kouč opírá o zlepšené výkony na začátku letošního roku. Výrazně obměněná sestava, ze které od začátku sezony postupně vypadlo hned sedm hráčů, se postupně sehrála a vylepšila své výkony na palubovce. V Brně dlouho vedla a až v závěru jí došly síly, s Královskými Sokoly Hanáci prohráli pouze o dva body a pak už dokázali zabrat, když obrali o body celek USK Praha.

„Kluky vidím každý den na tréninku. Vím, že jde o kvalitní hráče. Tým má svoji sílu, jen se mu dlouho nedařilo. Odnaučili jsme se vyhrávat, to každého poznamená. Tlak na výsledky je velký, není snadné se s ním vyrovnat. Nepropadli jsme nějaké beznaději a pomalu se z toho dostáváme. Máme charakter, a proto věřím, že přijdou další úspěchy,“ vysvětluje své přesvědčení trenér BK REDSTONE.

V kabině je cítit velké odhodlání. Všichni chtějí ukázat, že jsou lepší, než by mohla naznačovat tabulka. Tým si uvědomuje, že není v optimální herní pohodě a zápasy potřebuje urvat bojovností. „Když pravidelně nedáte deset a více trestných hodů, je to o hlavě. Jsou to spojené nádoby, pohoda přijde jedině s výhrami,“ uvědomuje si kouč Čurovič.

V nadstavbové části bude BK REDSTONE Olomoucko usilovat o to, aby se vyhnul baráži. Sám Čurovič si uvědomuje, že hrát o záchranu je mentálně náročnější, než zápasy o titul. „Nemůžeme mít z další fáze sezony obavy. Musíme ji brát jako výzvu. A ukázat, že do ligy patříme,“ říká kormidelník Olomoucka. (red)

Reklama

Pivovar MORITZ

Katalog firem » Restaurace, stravování » Nekuřácké pivnice

Stylová nekuřácká pivnice, která se nachází nedaleko centra města přímo naproti Terezské bráně. Kromě lahodného, u nás v pivovaru vařeného piva, podáváme také vybrané pochoutky ze sta...