Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 3.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Na Korunní pevnůstku ve středu zavítá Steve Hackett ze slavných Genesis

Kultura

30.7.2019

jap

Steve Hackett, někdejší člen slavných Genesis, přijede ve středu do Olomouce. Na Korunní pevnůstce ho mohou návštěvníci Olomouckých kulturních prázdnin vidět na jednom pódiu s maďarskou jazzovou kapelou Djabe. Jako předkapela vystoupí Dáša Ubrová Trio.

Steve Hackett proslul jako člen slavných Genesis, s nimiž spolupracoval v sedmdesátých letech. Později se vydal na sólovou dráhu, na svém kontě má na tři desítky alb, většinu rockových, věnoval se však i klasické hudbě. Maďarská skupina Djabe, se kterou Hackett často spolupracuje, funguje od roku 1995. V jejich tvorbě je jazz míchán s prvky maďarské a africké hudby a kapela s úspěchem vystupuje nejen na jazzových, ale i rockových festivalech.

Jako předkapela se na pódiu představí Dáša Ubrová a její trio. "Melodie písní jsou orientované směrem k modernímu šansonu, blues, latinskoamerickým hudebním vibracím s lehkým dotekem blue-eyed-soulu," představil interpretku Dušan Neumann z pořadatelské agentury Bounty Rock Cafe promotion. Ubrová loni vydala debutové album, na kterém se podílelo mnoho špičkových muzikantů. Tvorbu Dáši Ubrové si můžete poslechnout třeba na Spotify.

Koncert na Korunní pevnůstce začíná v 19 hodin. Vstupenky se ještě nyní dají v předprodeji pořídit za 499 korun.

Na místě budou o stovku dražší.