Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 10.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kolouch: Věřím, že najedeme na nějakou vítěznou vlnu

Sport

26.1.2021

Autor: Petr Pelíšek

Útočník Petr Kolouch v nedělním utkání proti Plzni srovnal za HC Olomouc a tři tři. To bylo pět minut před koncem a zdálo se, že Mora s favoritem zaboduje. Jenže pak smolně o remízu v řádné hrací době a možnost dál bojovat v prodloužení přišla. „Nemyslím si, že bychom byli horším týmem, remíza by tomu utkání slušela víc,“ řekl Kolouch.

Zápas proti Plzni jste ztratili docela smolně.
Hodnotí se mi to těžko z toho pohledu, že to byl docela dobře rozehraný zápas. Smazali jsme dvougólový náskok Plzně a pak to takto v závěru ztratili. Je to několikátá prohra o gól. A štve nás to. Myslím, že teď je situace, kdy bychom už měli zabrat  a sbírat body. Ale bohužel se nám to nedaří pravidelně. Těžko se mi to hodnotí. Je to rána, dostat gól v poslední minutě a prohrát.

Hosté byli silní, dobře bruslili, docela vás trápili chvílemi.
Určitě ano. Je to Plzeň, která hraje nahoře pravidelně. Ale myslím si, že to byl vyrovnaný zápas. Hosté sice vedli a dali góly v přesilovkách, ale my jsme potom při hře pět na pět dali všechny tři góly. Nemyslím si, že bychom byli horším týmem, remíza by tomu utkání slušela víc.

Zmínil jste přesilovky, to byl asi nakonec rozhodující aspekt zápasu.
Byly tam nějaké zbytečné fauly. Hra potom byl hodně rozkouskovaná, hlavně ve druhé třetině. A těžko se to potom dává dohromady. Někteří kluci v těch chvílích na led nechodí vůbec, sedí třeba pět deset minut na střídačce, to se pak zpět do tempa těžko dostává. Ale vrátili jsme se do zápasu kontaktním gólem na konci druhé třetiny, pak jsme ve třetí vyrovnali, jenže bohužel.

Vyrovnal jste právě vy. Ten gól muselo potvrdit video. Byl jste si jistý, že bylo všechno v pořádku?
Oli říkal, že stál před brankovištěm, a když už byl v kontaktu s brankářem, tak proto, že ho tam hodil jejich bek. Takže z toho pohledu jsem věřil, že to bude platit. Před zápasem jsem s malým ležel doma v posteli, a když jsem ho viděl, jak spí s rukama nad hlavou, tak jsem si říkal, že už asi slaví nějaký gól. Takže jsem tušil, že by to mělo vyjít.

Jan Káňa vypadal po té chybce hodně zlomeně. Jak jste tu situaci vnímal z lavičky?
Abych řekl pravdu, tak jsem ten gól vůbec neviděl. Chvilku předtím jsem přišel z ledu, takže jsem to ještě vydýchával. Ale kluci říkali, že to tam měl těžké. Byl tam sám s pukem a Plzeňáků tam na něj bylo více. Nechci to nějak hodnotit. Ale určitě se to stane a je jedno, kdo to byl.

Mrzí ta prohra o to víc, že jste proti silné Plzni dotáhl manko dvou branek?
Pořád je to prohra. Je jedno, jestli prohrajete pět nula nebo čtyři tři v poslední minutě. Je to stejné, pořád máte nula bodů. Ale asi ano, mrzí nás to. Zase na druhou stranu je dobré, že asi po třech měsících v úterý nehrajeme, takže zmobilizujeme síly, odpočineme si a v pátek do toho vletíme. A věřím, že najedeme na nějakou vítěznou vlnu a půjde to.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

GENERALI ČESKÁ POJIŠŤOVNA - ING. JAN KUCHYŇKA

Katalog firem » Finance » Pojišťovny

SLUŽBY: Generali penzijní společnost, a.s. || Generali Investments CEE, investiční společnost, a.s. – podílové fondy || Placení pojistného přes platební terminál || Změny ve smlouvě || ...