Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 11.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Koaliční smlouva bude podepsána v úterý, zastupitelstvo zasedne 5. listopadu

Zprávy z regionu

14.10.2018

Autor: red

Na schůzce zástupců politických stran a hnutí zapojených do přípravy koaliční smlouvy došlo ke vzájemné shodě všech zúčastněných stran na novém složení Rady města Olomouce a programových prioritách, které budou tvořit základ programového prohlášení nové koalice. Smlouva bude podepsána 16. října, ustavující zasedání zastupitelstva se uskuteční 5. listopadu.

Zástupci se dohodli, že do pondělního večera projednají ve svých zastupitelských klubech a stranických orgánech finální znění koaliční smlouvy s tím, že její podpis proběhne dne 16. října v 9:00 na radnici. Jmenné složení Rady města a přidělení kompetencí jednotlivým uvolněným členům Rady bude zveřejněno před podpisem koaliční smlouvy.

Zástupci stran a hnutí se také dohodli na plánu práce na novém programovém prohlášení a termínech jednotlivých jednání zastupitelstva do konce roku, s cílem projednat a schválit rozpočet města na rok 2019. Ustavující zasedání zastupitelstva proběhne v pondělí 5. listopadu.

O tom, že Olomouc povede v příštích čtyřech letech koalice tvořená vítězným hnutím ANO, ODS, KDU-ČSL a hnutím spOlečně, se rozhodlo 10. října. V jedenáctičlenné radě by ANO mělo mít pět zástupců, ODS tři, KDU-ČSL dva a hnutí spOLečně jednoho. Primátorem by měl být lídr hnutí ANO Miroslav Žbánek.

red

Reklama

MIKULDA

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Pivní restaurace Šnyt Mikulda v centru města, letní zahrádka, tradiční česká kuchyně, široká nabídka pivních speciálů, Jukebox.