Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 6.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kapitán Demo: Málokdo ví, že centrum Olomouce bylo původně v Praze

Rozhovory

6.8.2021

Jan Procházka

"Málokdo ví, že centrum Olomouce bylo původně v Praze na Hradčanech až pak se někdo hecnul a převezli ho do Olmiku po D1 a teď to ani nejde poznat. Je to skvělý město," říká největší recesista současné hudební scény Kapitán Demo. Se svou crew vystoupí ve FunParku už v sobotu. A chystá show, do které hodlá dát všechno.

Jak Kapitán Demo a jeho crew přežili covid?
No bylo to náročný. Museli jsme bejt pár dní zavřený na našich sídlech na Miami, v Prusku a v Peru a nemohli jsme lítat na naše oblíbený místa, třeba krmit velryby do Grónska, protože se nevědělo jestli nemaj covid. Pak už to bylo lepší a vrazili jsme pár jedniček do vakcín a hned jsme měli lepší pocit. Jinak jsme hodně hráli pro fanklub v jinejch dimenzích. Šli jsme do sebe a napsali nový album.
Je fantastický.

"Nohy jsou od toho, aby došly k autu", "Řekni mámě, ať ti koupí Bentley"... Název turné a vaší nejnovější desky. Asi máte vztah k autům?
Jo tak auta mám rád, to je jasný. Private Jety jsou ale daleko zajímavější, ale zase se s nima nedá tak dobře driftovat a jezdit na benzínky. Mám věc pro Mercedes a to už od malička. Nevim, jestli jsem to řek správně česky. Anglicky by to bylo - I have a thing for Mercedes.

Foto: Jan Procházka

Jakou show chystáte v Olomouci?
Pudem do toho naplno a dáme do toho všechno. Olomouc je nádherný město a vždycky k nám bylo upřímný. Dj J.RO bude pouštět naše hity a my do toho budem zpívat a recitovat. Bude to skvělý.
Budem hrát i pár novejch věcí. Máte se na co těšit.

Foto: Jan Procházka

Na Facebooku jste psal, že Olomouc je vaše oblíbené město. Zkuste říct proč?
Tak Olomouc má bohatou historii. Je to vlastně Praha.
Málokdo ví, že centrum Olomouce bylo původně v Praze na Hradčanech až pak se někdo hecnul a převezli ho do Olmiku po D1 a teď to ani nejde poznat. Je to skvělý město. Dá se tam domluvit normálně česky, přitom je tam cítit jako kdyby taková zahraniční mentalita.

Lidi vás buď neberou vážně a milují, nebo vás naopak vážně berou a hejtují. Co na to říkáte?
A to ti řekl kdo?

Co Kapitána Dema štve a z čeho má naopak radost?
Řikal jsem to už několikrát. Štve mě, že když lítáme na koncerty v Private Jetech, nejsou tam nahoře žádný benzínky. Benzínky jsou pro muzikanty důležitý stejně jako pro politiky státní zakázky.
Radost mám ze života. Život je krásná věc. Tenhle je podle mýho tak určitě v top 10 ze všech životů, co jsem zatím zažil.

Na závěr poprosím o vzkaz pro fanoušky…
Prosim vás, když slezeme ze stage, nechte nás si aspoň vyčistit zuby a vyfoukat vlasy, než se s váma začnem fotit a pokud je vám pod 16 let a chodíte na naše shows - což se stává dost často, važte si svejch rodičů, že vás tam berou. Tohle se už nemusí opakovat.