Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 3.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kanoisté už mají jasno, kdo pojede na juniorské mistrovství na divoké vodě

Sport

12.7.2012

Autor: onar

Po víkendových závodech ve Veltrusech je znám definitivní žebříček kvalifikace na juniorské mistrovství Evropy ve sjezdu na divoké vodě. Neporazitelnost si v letošní české kvalifikaci udržely dvě lodě: kajakářka Klára Paďourová a deblkanoisté Šimon Jelínek - Ondřej Smolka. Své první místo v celkovém hodnocení své kategorie uhájil i singlkanoista Vladimír Slanina. V mužském kajaku udržel první místo Jonatán Šrámek a v singlu žen vyhrála kvalifikaci Barbora Řeháková.

Čeští junioři už mají jasno o výsledcích kvalifikace na vrchol letošní sezony, ten však přijde nečekaně pozdě. Až poslední srpnový víkend se o držitelích evropských, juniorských medailí rozhodne ve slovinském Solkanu, což je o měsíc později oproti termínům světových a evropských šampionátů v posledních letech. Evropská kanoistická federace navíc na stejnou trať umístila i šampionát slalomářů, který se ve Slovinsku pojede o týden později a po dlouhé době se obě kanoistické disciplíny spojí v podstatě dohromady. "Češi se budou v Solkanu snažit navázat na úspěchy z loňského mistrovství světa v Opavě, kde získala naše výprava patnáct medailí. Na Moravici však chybělo zlato, které by tentokrát někomu z Čechů nemělo uniknout. K oporám samozřejmě budou patřit vítězové domácí kvalifikace v jednotlivých disciplínách, kteří už mají na svém kontě individuální cenné kovy z loňského juniorského světového šampionátu nebo předloňského mistrovství Evropy v srbském Kraljevu," řekl mluvčí olomouckého klubu David Knebel.
Mimořádně dobrou formu před dvěma týdny na mistrovství světa seniorů ve francouzském La Plagne prokázala i Klára Paďourová, která bude mít ovšem mimořádně těžké soupeřky v podobě loňských mistryň světa Švýcarky Melanie Mathysové a Slovinky Ajdy Novakové. Ve Slovinsku bude titul mistra Evropy z roku 2010 v dlouhém sjezdu obhajoval singlíř Vladimír Slanina, který v Opavě na MS dojel druhý za Francouzem Demateisem.

České poháry ve Veltrusích byly prvními závody po mistrovství světa seniorů ve Francii. Skvělou sprintovou formu po vrcholu sezony prokázali kajakář Richard Hála, singlkanoista Tomáš Kejklíček, kajakářka Klára Paďourová, deblkanoisté Ondřej Rolenc - Jan Šťastný a singlkanoistka Radka Valíková, kteří zvítězili v obou veltruských závodech. V sobotu se na Vltavě odjelo také Mistrovství ČR družstev. Mistrovské tituly vybojovali singlkanoisté Pardubic, kajakáři z Olomouce a deblkanoisté s kajakářkami klubu Bohemians Praha.

onar

Reklama

Vizážistka, stylistka - Dita Doležalová

Katalog firem » Služby » Kosmetické a vizážistické salony

Zvolení stylu líčení, poradenství v oblasti účesů, oblékání, celková image, kosmetické poradenství, líčení na oslavy, svatby, pro profi modelky na Book atp. 15 let praxe.