Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 10.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Junioři a dorostenci brali v Ostravě cenné kovy

Sport

27.2.2020

Autor: red

O víkendu 15. – 16. února proběhlo v ostravské hale Mistrovství ČR juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek.

Lucie Mičunková, Jonáš Pospíšil, Eva Kubíčková

Foto: Archiv klubu

Eva Kubíčková

Michal Hroch

Foto: Archiv klubu

Největším úspěchem prvního dne bylo vítězství Evy Kubíčkové ve finále v běhu na 60 m překážek. Eva si vylepšila svůj osobní rekord a také národní sezonní maximum na 8,37 s. Ve finále běhu na 60 m nestačila na první Adélu Novotnou a musela se tak spokojit s druhým místem (7,53 s).

Juniorka Lucie Mičunková si v rozběhu na 60 m posunula osobák na 7,70 s a ve finálovém běhu doběhla sedmá. Dan Nevrla také zaběhl svou zatím nejrychlejší "šedesátku" za 6,98 s a ve velmi silném finále z toho bylo nakonec páté místo.

Jiří Novotný skončil ve skoku o tyči na nešťastném čtvrtém místě, avšak v novém osobním rekordu 433 cm. Osobáky lámaly také tyčkařky Veronika Jiráčková a Táňa Dobešová. Veronika skončila šestá za 316 cm a Táňa o jednu příčku pod ní za 301 cm.

Druhý den zahájil úspěšně ve skoku vysokém juniorů Jonáš Pospíšil výkonem 199 cm, za který obsadil třetí příčku.

Svoji třetí medaili vybojovala Eva Kubíčková ve finále na 200 m dorostenek v novém osobním rekordu 24,82 s a zkompletovala tak na šampionátu sbírku všech tří cenných kovů. V kategorii juniorek získala na stejné trati bronzovou medaili také Lucie Mičunková, když proběhla cílem v novém osobáku 24,58 s.

Poslední bronz si ve strhujícím závodu na 1500 m dorostenců vybojoval Michal Hroch časem 4:04,25 min, čímž si také vylepšil své osobní maximum.

Pomyslnou bramborovou medaili získal ve finále na 400 m dorostenců Jan Šalman. Poprvé stlačil svůj čas pod 50 vteřin a v cíli mu časomíra naměřila 49,93 s. Štafeta dorostenců na 4×200 m doběhla na celkovém třetím místě, nakonec však byla diskvalifikována za přeběhnutí předávkového území.

Reklama

AQUAPARK OLOMOUC a.s.

Katalog firem » Zábava, volný čas

Aquapark Olomouc nabízí možnost aktivního trávení volného času s dostatkem pohybu a relaxace v příjemném prostředí. Návštěvníkům nabízí zajímavé adrenalinové a relaxační vodní atr...