Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Jumping Drums připravili koncert na pomoc zaplaveným obcím

Kultura

16.6.2020

Autor: roc jap

Bubenická kapela Jumping Drums ve spolupráci s Městským úřadem Uničov, připravili charitativní koncert s názvem RYTMY NADĚJE. Koncert se uskuteční v sobotu 20. Června 2020 v 18:00 v Uničovském sále Kina Družba. Celý výtěžek bude věnován na pomoc obcím zaplaveným bleskovou povodní.

8. června 2020 zasáhla oblasti Litovelska, Šumperska a Uničovska blesková povodeň. Průtok vody potoku Oskavy na hlásném profilu v Brníčku dosáhl v době kulminace 6,67 metru krychlového za sekundu. Pro srovnání, běžný průměrný průtok činí 1,82 metru krychlového za sekundu. Mezi nejhůře postižené oblasti patří například obce Šumvald, Oskava, Břevenec, Uničov.
„Díval jsem se na zprávy, když se na obrazovce objevil kamarád a současný starosta města Uničova, Radek Vincour. Slyšel jsem jeho slova a na pozadí tu katastrofu. Věděl jsem, že musím něco udělat. Okamžitě jsem pana starostu kontaktoval s nabídkou toho co umím nejlépe - koncertu, jehož výtěžek pomůže tam, kde je třeba“ řekl Ivo Batoušek, profesionální bubeník, lektor a muzikoterapeut žijící v Olomouci. Uničovský starosta nabídku uvítal. “To, že se mi někdo v tak těžké chvíli ozval s takovou nabídkou, bylo prostě úžasné. Od prvních problémů s povodní mi až do této chvíle nepřestal permanentně zvonit telefon. Většinou jsou to prosby o pomoc, komunikace se záchrannými složkami, dobrovolníky. S Ivo Batouškem se známe mnoho let. Koncerty jeho bubenické kapely Jumping Drums, byly v Uničově vždy vyprodány. Když jsem našel jeho vzkaz na messengeru, zahřálo mne to u srdce. Reagoval jsem, jak nejrychleji to šlo a výsledkem je, že jsme během pouhých čtyř dnů, za maximálního nasazení všech zúčastněných, dali dohromady vše potřebné. Věřím, že sál bude opět vyprodaný a že částka, kterou společně vybereme velmi pomůže v postižených obcích,” řekl starosta Vincour.

roc jap

Reklama

Státní hrad Šternberk

Katalog firem » Cestovní ruch » Hrady a zámky

Státní hrad Šternberk naleznete v moravském městě Šternberku, ležícím v regionu střední Moravy na úpatí pohoří Nízkého Jeseníku. Také nabízí návštěvníkům možnost využít cizoj...