Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 3.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Judisté z Olomouce sbírali poslední body kvalifikace před Mistrovstvím republiky

Sport

11.10.2018

Autor: asu

Olomoucká výprava judistů se vydala na Český pohár do Teplic, kde měla poslední možnost získat body potřebné pro start na Mistrovství republiky, které proběhne na začátku listopadu. Poháru se zúčastnilo 741 závodníků ze 107 klubů.

Karolína Kubičková. Ilustrační foto

Foto: Judo klub Olomouc

Nejúspěšnější z celé výpravy byla Karolína Kubičková, judistka v kategorii dorostenek. Ve váze do 63 kg na ni čekaly tři soupeřky. Všechny porazila na ippon, a to pod minutu od zahájení časového limitu. Ve finále s Annou Dubovou ze Strakonic využila nožní techniku kouchi gari, díky které stanula na nejvyšší příčce stupně vítězů.

V kategorii dorostenců do 60 kg se představil Vojtěch Kubala. Toho čekalo 5 soupeřů. Nejtěžší pro něj bylo druhé kolo s pražským závodníkem Antonínem Dvořáčkem, kde, bohužel, prohrál.  V opravných zápasech však inkasoval tři výhry, z nichž poslední zaznamenala čistý ippon na chvat Seoinage a dosadila Vojtěcha na bronzovou pozici.

Kategorie dorostenců do 66 kg zahrnovala 27 závodníků. Jedním z nich byl i Daniel Kordula, který nastoupil do celkem 5 duelů. Po probojování se do semifinále narazil na soupeře Felixe Aidarkeeva. I když plzeňský judista Daniela nehodil, vyhrál na tři body díky své aktivitě. Tato prohra motivovala našeho závodníka do posledního zápasu o bronz s Němcem Ericem Pönitzem, kde předvedl krásné aktivní judo, a dostal se tak na stupně vítězů.

Reklama

SKIMAX PŮJČOVNA

Katalog firem » Sport » Půjčovny sportovního vybavení

SKIMAX půjčovna – to je největší specializovaná půjčovna s celosezónním programem na Moravě. Půjčujeme lyžařské, běžecké i snowboardové vybavení pro děti, juniory a dospěláky, ...