Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 7.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Judista David Klammert o Grand Prix v Cancúnu: V zápasech jsem se hodně trápil...

Sport

17.10.2018

Autor: asu

David Klammert, judista ve váze do 90 kilogramů, pokračuje ve své tour po světových soutěžích. Na začátku letošního roku se mu povedlo získat dvě medaile, a to stříbro a bronz. Na posledních soutěžích mu však stupně vítězů utekly jen o kousek, kdy opakovaně prohrál o třetí místo. Body do olympijské kvalifikace se mu však počítají, a to je i, dle jeho slov, ten hlavní cíl. Dostat se na Letní olympijské hry v Tokiu.

Světové soutěže Grand Prix v mexickém Cancúnu se zúčastnilo na 321 nejlepších závodníků ze 46 zemí.  V prvním kole čekal na Klammerta Estonec Kleid Kristofer Kaljulaid. Po vypršení časového limitu hlásala tabule nerozhodně. Oba soupeři získali jeden kladný a jeden záporný bod. Po minutě a půl prodloužení využil Klammert nízké razance soupeřova chvatu a přetočil jej na ippon.

Ve druhém duelu se proti kroměřížskému rodákovi postavil Peruánec Villar Yuta Galarreta. I zde musel být zápas prodloužen kvůli dvěma trestným bodům na obou stranách. Ve druhé minutě zaútočil Klammert chvatem Ko soto gake a dovedl soupeře na čistá záda.

Ve čtvrtfinále se utkal s Kanaďanem Zacharym Burtem. V základním čase získali oba rivalové po trestných bodech, ale nehodili se. Zápas tedy pokračoval dál. Po dvou minutách boje dostal Klammert kanadského reprezentanta na kolena a za použití techniky strhu Sumi gaeshi získal potřebný bod k výhře.

Postup do finále zamezil Klammertovi Němec Marc Odenthal, který v polovině základního času hodil člena olomouckého klubu na wazari chvatem Ucimata.  I přes snažné útoky již Klammert nedorovnal a pokračoval do opravných zápasů o bronz s Libanoncem Nacifem Eliasem. Ten inkasoval bod ve druhé minutě chvatem Joko otoshi a získal wazari. Klammert po tomto skóre šlapal do protivníka z plných sil. Elias začal taktizovat a zbytečně už neriskoval, za což obdržel dva trestné body. K hodnocenému hodu z české strany však již nedošlo a Klammertovi tak o malý kousek utekla kýžená medaile. Body do olympijské kvalifikace se mu však počítají.

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941