Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 14.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Jeden svět spojil síly s podnikem Dobrodruhá. Už v sobotu se chystají projekce dokumentů zdarma

Zprávy z regionu

18.6.2021

Autor: red

Sledování filmů doma v obýváku odzvonilo, vzhůru na veřejné projekce! Festival Jeden svět Olomouc se z online prostředí konečně přesouvá opět mezi lidi. Ve spolupráci s charitním obchodem Dobrodruhá připravili organizátoři hned dvě projekce. Dokumenty Hon za utopií a Ztracené vzpomínky můžete zhlédnout v sobotu 19. června ve Wurmově ulici.

"Místo tradičních předprojekcí vám letos před červencovými Festivalovými dny přinášíme projekce ve spolupráci s charitním obchodem Dobrodruhá na oslavu jeho třetích narozenin," prozradily organizátorky letošního Jednoho světa Barbora Kurdzielová a Kateřina Maršíková.

V rámci celodenní akce Den dobra druhé šance budete moci na Wurmovce zhlédnout hned dva dokumentární filmy z databáze Jednoho světa Promítej i ty. Vstup na promítání je zdarma a po obou filmech bude následovat debata s hostem.

A na jaké dokumenty se tedy můžete těšit? Od 14 hodin odstartuje na Wurmově 5, kde Dobrodruhá sídlí, projekce nizozemského snímku Ztracené vzpomínky. Dojemný a tíživý portrét otce, který se vinou nastupující demence postupně proměňuje z aktivního farmáře v naštvaného a zmateného muže ztraceného ve vlastní hlavě, natáčí pro uchování vzpomínek jeho vlastní syn.

Od 16 hodin bude na Wurmově 11 následovat promítání skandinávského dokumentu Hon za utopií. Přestože režisér Mo, jeho žena a tři děti žijí svůj sen na odlehlé farmě kdesi v Norsku, trápí je uhlíková stopa jejich blahobytu. Klimatická úzkost je nakonec vyprovokuje k tomu hledat udržitelnější způsob života. Opouští tak idylický domov a stěhují se do "Permatopie" - zbrusu nové, soběstačné, organické farmy v Dánsku.

Pro mezinárodní festival dokumentárních filmů Jeden svět jde o první veřejné projekce letošního ročníku. Další přinesou Letní festivalové dny, které se uskuteční 15. a 16. července.

Reklama

Prachárna Garden Restaurant

Katalog firem » Restaurace, stravování » Hotelové restaurace

Prostory restaurace, lobby baru a salonku je možné celoročně využívat při pořádání recepcí, banketů, rautů, velkých rodinných oslav, svateb na klíč, smutečních hostin, podnikových več...