Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 4.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Jeden svět se odkládá. Festival proběhne v létě nebo na podzim

Zprávy z regionu

11.3.2020

Autor: red

Organizátoři festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět oznámili, že vzhledem k aktuálním nařízením vlády festival s okamžitou platností přerušují. Opatření se týká všech projekcí a doprovodných akcí, dopoledních školních projekcí a festivalů v regionech. Pokud to situace dovolí, bude festival pokračovat za několik měsíců. Stejné stanovisko zaujal i organizační tým festivalu Jeden svět Olomouc. Festival se tudíž v Olomouci v termínu od 16. do 21. března konat nebude.

Obrázek

V úterních ranních hodinách oznámili zástupci Bezpečnostní rady státu dvě nová opatření: od večera jsou zakázány akce nad sto účastníku. Od středy je pak zrušena výuka na všech typech škol s výjimkou mateřských. Obě omezení přímo ovlivňují právě probíhající festival Jeden svět. Ten mimo odpoledních a klasických večerních projekcí nabízí v rámci projektu Jeden svět pro školy dopolední projekce. Významnou součástí festivalu jsou i pofilmové projekce a debaty s filmaři a odborníky na dané téma, těch se také zrušení týká. "Hned po zveřejnění mimořádného opatření vlády jsme situaci pečlivě sledovali. Kroky vedení pražského Jednoho světa plně respektujeme a prozatím festival odkládáme na neurčito," vysvětlují hlavní koordinátoři festivalu Barbora Kurdzielová a Adam Kamír. 

Aktuálně probíhají diskuze ohledně náhradního termínu konání akce. "Festival chceme určitě uskutečnit. Uvidíme, jestli nakonec naprší a uschne v létě, či až na podzim," dodává koordinátorka Barbora Kurdzielová. 

Nabídka promítaných filmů by měla zůstat beze změny, odklad festivalu se projeví zejména v doprovodném programu, který se také prozatím ruší. Festival místo návštěvy kina nabízí filmy ke stažení v rámci projektu Promítej i ty!. Díky této platformě mohou diváci zdarma a legálně sledovat kvalitní dokumentární filmy. 

Diváci, kteří již mají zakoupeny lístky na jednotlivé projekce, mají možnost vstupenky vrátit na pokladnách daných promítacích míst v rámci jejich otevírací doby. Vstupné jim bude vráceno. 

Promítací místa:  
- Kino Metropol - Sokolská 572/25, Olomouc
- Divadlo na cucky - Dolní nám. 23, Olomouc
- Arcidiecézní muzeum Olomouc - Václavské nám. 811, Olomouc
- Umělecké centrum Univerzity Palackého v Olomouci – vstupné vám bude vráceno na pokladně Divadla na cucky

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip