Reklama

Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej, venku je 19.3 °C

JJ Racing Team v TOP10 na okruhu Watkins Glen

Sport

20.4.2024

Autor: jur

Poprvé v historii šampionátu Mercedes-Benz Virtual GP se na okruhu Watkins Glen konal závod za deštivého počasí, který byl plný vzrušujících okamžiků a těsných soubojů. Závodníci byli opravdu prověřeni na vodě, což přineslo jak radostné chvíle, tak i několik nečekaných událostí.

Foto: iRacing

František Kaštovský se i přes několik zaváhání během závodu udržel na 10. místě a nyní čeká na potvrzení výsledků, z důvodu havárie na předních pozicích. Lukáš Uhlík měl bohužel vážnější havárii a závod nedokončil.

"Kvalifikaci jsem bral opatrně kvůli jedinému kolu, a to mě posunulo až na 15. místo. Na startu jsem se také držel zpátky, což se mi vyplatilo, protože hned v prvním kole jsme měli safety car a podařilo se mi vyhnout kolizím. Postupně jsem nabíral jistotu a rychlost. Asi v polovině závodu jsem měl za sebou Adama Pila, ale při jedné chvíli nepozornosti jsem se otočil a narazil do zdi. Náraz nebyl příliš vážný a věděl jsem, že teď už jde jenom o to dojet do cíle. Na konci jsem udělal pár chyb, například špatné natankování a dvakrát jsem musel jet do boxů, ale naštěstí se to neprojevilo na konečné pozici. Měl jsem strach z prvního závodu na vodě, ale překvapivě jsem dopadl lépe, než jsem čekal, a zároveň jsem si uvědomil, že na vodě je ještě hodně co zlepšovat. Díky patří týmu JJ Racing Team a partnerům týmu," říká závodník František Kaštovský.

Bohužel Lukáš Uhlík zažil během závodu vážnou havárii, která ho donutila závod nedokončit. "Kvalifikace byla kvůli dešti prakticky jen o jednom měřeném kole, a dokonce i to poslední bylo na mokru. Ale na mé poměry to skončilo relativně dobře, startoval jsem z 14. místa. Závod byl jako noční můra. Hned po startu nulová viditelnost a hned v druhé zatáčce velká kolize, kvůli které musel být nasazen safety car. Věděl jsem, že závod nebude o výkonu, ale o přežití. Po restartu jsem se snažil přežít tuto deštivou apokalypsu, ale nakonec jsem na brzdách vjel do suché stopy a ztratil kontrolu nad vozem a skončil jsem mimo trať. To by samo o sobě nebylo tragédií, kdybych se netrefil do výklenku ve svodidlech s chirurgickou přesností. Auto bylo zcela zdevastované a závod pro mě skončil," komentuje události Lukáš Uhlík.

Mercedes-Benz Virtual GP 2024 nabídl dramatický závod plný nečekaných událostí a oběma jezdcům dáváme naše uznání za jejich odvahu a odhodlání na vodě.

Tímto vás zveme na další závod, který se pojede na okruhu Long Beach v USA, 30. dubna 2024 a vše opět budete moci vidět živě na Youtube kanále Virtual GP nebo na O2 TV Sport.

Záznam závodu

jur

Reklama

Sportovní klub a Hotel S-PORT Véska

Katalog firem » Hotely, ubytování » Hotely

Nově otevřený hotel S-PORT je situován nedaleko hlavního regionálního centra - města Olomouce, v obci Véska. I přes svou blízkost k Olomouci leží v krásném přírodním prostředí zasazené...