Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 10.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hudebník Elly Jay zamířil do Hollywoodu. Jeho skladba byla nominována na prestižní ocenění

Zprávy z regionu

30.11.2018

Autor: Zuzana Doleželová

Pianista, zpěvák a skladatel Elly Jay (vlastním jménem Elton Jerome Lodewyk), který žije už pár let v Prostějově, patří mezi vyhledávané hudebníky nejen u nás, ale i v zahraničí, kde vlastně začínal. Teď se mu dostalo velké pocty, když byl se skladbou Lucie´s Walz nominován na prestižní Hollywood Music in Media Awards.

Elly Jay a Lucie Héniková. Oblek: Koutný Prostějov; šaty: Svatební studio L' amour

Hudebník ELLY JAY je nejen zpěvák a pianista, ale také hudební skladatel a právě jedna z jeho skladeb Lucie´s Walz byla nominována na cenu Hollywood Music in Media Awards v kategorii Contemporary Music - Instumental. Slavnostní vyhlášení se konalo 14. listopadu v Los Angeles, kde Elly úspěšně reprezentoval nejen svou tvorbu, ale celou naši republiku. Přestože se mu nepodařilo zvítězit, už jen samotné nominace si velmi cení. "Byl to úžasný večer a nominace mé skladby na cenu Hollywood Music Media Awards je pro mě vítězstvím a odměnou i přes to, že jsem si neodnesl vítěznou sošku. Děkuji všem za zprávy a podporu," uvedl šťastný Elly Jay.

Na akci byly nominovány osobnosti, jako je například Diane Warren, americká skladatelka, která je držitelkou ceny Grammy, Emmy a Zlatého Glóbu a devětkrát byla nominována na Oscara, nebo Hans Zimmer, německý autor filmové hudby oceněný Oscarem, cenou Grammy a dvěma Zlatými Glóby, a mnoho dalších umělců. Hollywood Music In Media Awards ™ (HMMA) vyznamenává tvorbu umělců, kteří tvoří skladby pro filmy, televize, videohry, reklamy atd. Vybírá umělce a talentované osobnosti z celého světa.

ELLY JAY

Pianista, zpěvák a hudební skladatel Elton Jerome Lodewyk alias Elly Jay pochází z Jihoafrické republiky. V roce 2004 ve své zemi vyhrál talentovou soutěž Yamaha Young Talent se svojí autorskou písní Baby love. O rok později se dostal mezi TOP 5 finalistů soutěže Vodacom/Burger Plusster, kteří za velkého zájmu médií společně absolvovali velké turné po jižní Africe. Na základě těchto i dalších úspěchů dostal Elton nabídku působit jako hudebník a zpěvák ve Španělsku, velmi brzy následovala hudební angažmá i v Rakousku a v Německu. Momentálně žije v Prostějově. Působí nejen jako zpěvák a pianista, ale rovněž jako hudební producent mnoha žánrů pro nahrávací studia v USA, Velké Británii a Austrálii, která se zabývají hudbou pro filmy a reklamy.

Elly Jay nabízí LIVE hudební doprovod na VIP eventy, firermní akce, konference, fashion shows, svatby a jiné společenské události. Více ZDE nebo na webu.