Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 11.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hospodářská komora loni přivítala více než třicet nových členů, nyní představuje celoroční marketingové partnery

Zprávy z regionu

19.1.2023

roc jap

Okresní hospodářská komora Olomouc vstoupila do letošního roku posílena o více než tři desítky nových členů. Jde o historický úspěch a místní komora tak bývá právem dávána v mnoha aspektech za dobrý příklad prezidiem Hospodářské komory České republiky. Generálním partnerem OHK pro letošní rok se stala olomoucká firma Lorika CZ, která slaví třicet let od založení. Strategickým dlouhodobým partnerem komory je developer Redstone Real Estate.

„Rok 2022 byl dost turbulentní. Poznamenaný důsledky skončivší epidemie koronaviru, a především válkou na Ukrajině. Podnikatele potrápil masivní nárůst cen energií a všech vstupů, trh výrazně ovlivnila také dvouciferná inflace. I z tohoto pohledu mě nesmírně těší, že máme v Olomouci řadu firem i živnostníků, kteří se s nelehkou situací dokázali vyrovnat a často kreativně změnit některé zažité postupy v podnikání. Jsou to hrdinové,“ řekl ředitel OHK Olomouc Radim Kašpar. Vyjádřil potěšení i nad tím, že v těžkých dobách roste členská základna i počet marketingových partnerů komory. Loni vstoupilo do OHK v Olomouci 32 členů, což je historický rekord.

Foto: Filip Jančo

Generálním partnerem OHK pro letošní rok se stala olomoucká rodinná společnost Lorika CZ, která slaví třicet let od založení

Firma je top dodavatelem průmyslové hygieny na českém i středoevropském trhu a její výrobky (průmyslové utěrky, ochranné pracovní pomůcky, ergonomické židle a další) najdete ve výrobních provozech a kancelářích po celém světě. „Spojení s místní hospodářskou komorou nám dává velký smysl a pomáhá nám i se získáváním potenciálních klientů. Podporujeme budování komunity podobně smýšlejících lidí, kterým není náš region lhostejný,“ říká jednatel společnosti Jakub Krištof. Dodal, že firma je společensky odpovědná a myslí i na ty, kteří neměli v životě tolik štěstí.

V rámci charitativní pomoci se pro tento rok stala důležitým partnerem Nadace rodiny Morávkových, se kterou společně s komorou chystá několik společných projektů.
OHK v Olomouci nyní sdružuje přes 200 společností. Posláním zdejší Hospodářské komory je poskytovat podnikatelům a firmám celoročně kvalitní informační, poradenský, eventový a marketingový servis. Současně komora usiluje o udržitelné podnikatelské prostředí na celostátní i lokální úrovni. OHK je největší krajskou platformou pro propojování podnikatelů a vzájemný networking s důrazem na rozvoj regionu.

Přehled partnerů OHK Olomouc pro rok 2023

Generální partner:

LORIKA CZ ‒ Top dodavatel v oblasti nejen průmyslové hygieny. 

Hlavní partneři:   

ALLGARD CZSpecialista na povrchové úpravy, nátěrové hmoty, ochranu a izolace. Edwards ‒ Světový lídr v poskytování unikátních řešení v oblasti vakuových technologií. Generali Česká pojišťovna ‒ Jednička na trhu podílem celkového objemu pojistného v ČR. Chropyňská strojírna, a.s. - Silná rodinná firma dodávající montážní, svařovací a dopravní linky nejen pro automotive. 

Partneři:  

AUTOCONT ‒ Největší český dodavatel informačních a komunikačních technologií. BP STAVBY Morava ‒ Stavební společnost specializující se na pozemní a inženýrské stavitelství. OLC Systems ‒ Významná olomoucká vývojářská a softwarová společnost. OLTIS Group ‒ Evropský hráč v oblasti informačních systémů pro dopravu a logistiku. Exprespneu.cz ‒ Známý internetový obchod s pneuservisem a autoservisem v centru Olomouce. ZKW Automotive Engineering CZ ‒ Specialista na inovativní prémiové světelné systémy a elektroniku. Strategickým partnerem je pro delší časové období REDSTONE REAL ESTATE, skupina zabývající se developerskou a investiční činností.