Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 17.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Horní náměstí ožije masopustním veselím. Čeká vás jarmark, zabijačka, průvod masek i ledový fotopoint

Zprávy z regionu

24.1.2024

Autor: red

Město ožije masopustem. Podle tradice bude mít rozvernou podobu. Veselí zaručí rej masek, vystoupení folklorních souborů i nezbytný jarmark plný masopustních specialit. Horní náměstí poslední lednovou sobotu oživí tematická slaměná výzdoba, jízdy v koňském kočáru a letos nově také originální ledový fotopoint.

Foto: archiv pořadatele

Olomoucké masopustní veselí zahájí v sobotu 27. ledna v 9 hodin na Horním náměstí vystoupení folklorních souborů. Chystá se žonglérská i ohňová show a město oživí baviči na chůdách. "Pokud si chcete masopust užít se vším všudy, přijďte v masce a přidejte se do masopustního průvodu nebo si zatančete s medvědem. Pro každého účastníka v masce je připravena sladká odměna," láká k účasti Karin Vykydalová, vedoucí odboru cestovního ruchu a kultury olomouckého magistrátu.

Jarmark s desítkami prodejců

Masopustní jarmark slibuje více než tři desítky prodejců, mezi kterými se objeví i speciality známých olomouckých restaurací. Své poctivé výrobky nabídne čtveřice řeznictví a uzenářství, k dostání budou ale i sýry, paštiky, nejrůznější sirupy, sladké i slané dezerty. "Originální zákusky přiveze Tvarůžková cukrárna, chybět nebudou trubičky ze Svatého Kopečka, koláče či domácí marmelády a typické masopustní produkty především od drobných výrobců a farmářů," doplnila Karin Vykydalová. V nabídce masopustního jarmarku budou také teplé nápoje, ale i pivo z řemeslného pivovaru, víno či medovina.

Tematická výzdoba a originální ledový fotopoint

Letos poprvé bude součástí výzdoby Horního náměstí originální ledový fotopoint, který návštěvníkům poslouží jako unikátní místo k pořízení jedinečných fotografií z olomouckého masopustu. Náměstí během masopustního veselí zkrášlí i slaměné dekorace z dílny Výstaviště Flora Olomouc. Ty budou v centru města k vidění až do skončení masopustního období, což letos připadá na 13. února. Veselou atmosféru celého dne doplní také oblíbené vystoupení flašinetáře i práce karikaturisty.

Podrobný program naleznete v našem Kalendáři akcí →