Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 13.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hokejistům HC Olomouc se nepovedlo doma zvítězit

Sport

15.9.2019

Autor: Petr Pelíšek

Druhý zápas v prodloužení během tří dnů už hokejisté HC Olomouc vyhrát nedokázali. Ve druhém dějství extraligy hrála Mora doma v Plecharéně proti Mladé Boleslavi. A vůbec jí to nešlo v koncovce. Navíc dlouho prohrávala, až ve třetí třetině srovnal Zbyněk Irgl. Ovšem v prodloužení už se nepovedlo, tak jako v pátek ve Vítkovicích, vyhrát.

Mora měla v úvodních minutách utkání mírnou územní převahu. Jenže nic vážného z toho nevzešlo, naopak, do vedení šla Boleslav. Bylo to v 7. minutě po střele Kousala. Vzápětí hráli Hanáci přesilovku, ale využít ji nedokázali. Ve 14. minutě mohlo být pro olomoucký tým ještě hůř, hosté ujeli ve dvou, přečíslení zakončili, ale brankář Konrád Moru podržel. Pak měli Kohouti výhodu dvou mužů v poli, jenže přesilovku 5 na 3 nesehráli vůbec dobře. Takže Boleslav po první třetině vedla. Tento stav platil i po prostřední části zápasu, která byla rozkouskovaná častými vyloučeními. V poslední dvacetiminutovce Mora přece jen zvýšila obrátky a Boleslav tlačila, co to šlo. A celkem rychle bylo srovnáno, trefil se Zbyněk Irgl. Hanáci měli ještě dost času zvládnout zápas v řádné hrací době. Bojovali, tlačili se do zakončení, ale nebylo jim přáno. Duel dospěl do prodloužení. V tom byla zase aktivnější Mora. V čase 61:57 začali hrát domácí přesilovku 4 na 3 a mohli rozhodnout. Jenže bohužel pro ně Knotek trefil po přihrávce Irgla jen beton brankáře. A Boleslav v oslabení vyrazila do brejku, který skončil gólem …

„Na začátek sezony asi dobrý zápas. Kvalitní, vyrovnaný. V hodnocení první třetiny má soupeř pravdu. My jsme bohužel hrubě neproduktivní. Hrajeme dva zápasy a v obou jsme v šedesáti minutách vstřelili jen jednu branku. V tomto utkání jsme hráli dokonce dlouhou přesilovku pět na tři. Bohužel jsme nevstřelili branku a celý zápas jsme byli pod tlakem toho jednoho vstřeleného boleslavského gólu. Třetí třetina z naší strany byla nejlepší. S vypětím všech sil jsme vstřelili ten vyrovnávací gól, měli jsme i nějaké další šance. Bohužel se nám nepovedlo zvrátit to na naši stranu. V prodloužení zase přesilová hra čtyři na tři, obrovská šance, kterou jsme neproměnili a bohužel, byli jsme potrestáni. Blahopřeji soupeři. Musíme ale i poděkovat našim chlapcům, kteří bojovali a dřeli. Ten bod si určitě zasloužíme, ale musíme být více produktivní. Musíme více střílet a dávat více branek. Na jeden gól se prostě nevyhrává za tři body. To je velice těžké," řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Olomouc – BK Mladá Boleslav 1:2 po prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 49. Irgl (Ostřížek, Škůrek) – 7. P. Kousal (Flynn), 63. Žejdl (Pláněk). Rozhodčí: Šír, Micka – Pešek, Malý. Vyloučení: 4:8. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4123.

HC Olomouc: Konrád – Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Jaroměřský, Švrček, Dujsík – Ostřížek, J. Knotek, Irgl – Strapáč, Kolouch, Klimek – Burian, Nahodil, Olesz – V. Tomeček, Handl, Hecl. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941