Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 11 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hokejisté HC Olomouc v Litvínově za tři body

Sport

19.1.2020

Autor: Petr Pelíšek

Ve 38. kole extraligy měli hokejisté HC Olomouc jediný a jasný úkol. Na ledě v tabulce předposledního Litvínova vyhrát a zapsat povinné tři body. To se také povedlo.

Hned začátek zápasu byl dramatický. Už ve 30. sekundě se podařilo dát Litvínovu gól. Ten po prozkoumání na videu nejprve rozhodčí uznali, aby po dalším zkoumání svůj verdikt přehodnotili a branka nakonec pro přihrávku rukou neplatila. Takže to bylo stále nula k nule. A v 8. minutě už se stav měnil, první regulérní gól utkání dal Olesz a Mora vedla. Na další změnu stavu diváci čekali do závěrečných minut první periody. Nejprve náskok Kohoutů navýšil Musil, ale ještě do pauzy se podařilo dát domácím kontaktní branku.

Mora mohla odskočit na začátku prostřední dvacetiminutovky, ale Klimek ve velké šanci neuspěl. Pak hráli hosté v oslabení a museli v něm přežít tutovku Gerháta. Hosté v dalším průběhu druhé třetiny hájili hubený náskok, který se naopak domácí snažili umazat. Měli k tomu možnost v další přesilovce, ale také tu se Olomouckým podařilo přečkat. Takže po čtyřiceti minutách stále vedli o gól.

Náskok Kohouti udržovali dobrou defenzivou i v poslední periodě. Dlouho se nic zásadního nedělo. Až v 50. minutě hrála Mora přesilovku, ale přidat třetí jistící branku se nepovedlo. V 57. minutě ujel to tutovky Musil, ovšem litvínovského brankáře se mu nepodařil přelstít. Povedlo se to až v poslední minutě Irglovi, který pečetil výhru host do prázdné při domácí power-play.

HC VERVA Litvínov1:3HC Olomouc
(1:2, 0:0, 0:1)
Branky:19. Petružálek (Ščotka, F. Lukeš) – 8. Olesz (Dujsík, J. Knotek), 18. P. Musil, 60. Irgl (Dujsík).
Rozhodčí:Pražák, Veselý – Pešek, Malý
Vyloučení:2:4
Diváků:4156
Sestava HC VERVA Litvínov:Honzík – Říha, Jánošík, Kudla, Pavelka, Kubát, Ščotka, Doudera – Petružálek, Hübl, Lukeš – Kašpar, Hanzl, Jarůšek – Mahbod, Gerhát, Válek – Jurčík, Mikúš, Trávníček.
Sestava HC Olomouc:Konrád – Švrček, Valenta, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík, Jaroměřský, Škůrek – Klimek, Nahodil, Musil – Burian, Strapáč, Irgl – Káňa, Knotek, Olesz – Laš, Kořenek, Skladaný. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.