Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 4.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hokejisté HC Olomouc porazili doma lídra extraligy

Sport

21.2.2020

Autor: Petr Pelíšek

Hokejisté HC Olomouc hráli doma ve 47. kole s prvním týmem tabulky. A lídra extraligy se jim podařilo dokonale zaskočit, vyhráli a mají všechny tři body. Vítěznou branku dal útočník Lukáš Klimek.

Mora přitom nešla do utkání zrovna v komfortní situaci. Pro zdravotní problémy chyběli oba stabilní brankáři – Branislav Konrád i Jan Lukáš. Takže chytat musel osmnáctiletý Vojtěch Mokrý, kterému kryl na lavce záda o rok starší Marek Hasala.

Vstup do zápasu byl dramatický. Liberec poslal do vedení už ve 3.minutě Rychlovský. Ale záhy bylo srovnáno. Trvalo to 39 sekund a Musil dal první olomouckou branku, bylo to v přesilové hře. Pak musela Mora přečkat první oslabení v utkání. A pár minut poté šla do vedení. Po přihrávce Nahodila se prosadil Klimek. Ve 12.minutě to tedy bylo 2:1 pro Kohouty. Pak měl Liberec výhodu trestného střílení, ovšem Bulíř na gólmana Mokrého nevyzrál. Takže první perioda skončila hanáckým vedením o jednu branku.

V první třetině byli střelecky aktivnější hosté, ve druhé zase domácí. Ale ani jedna branka nepadla. Což nemuselo Olomouckým moc vadit, protože náskok jednoho gólu stále drželi. Boj o body pokračoval v poslední dvacetiminutovce. Nejprve měla výhodu přesilovky Mora, pak zase Liberec, ale ani jeden z týmů nevytěžil z výhody jednoho muže na ledě nic, co by změnilo skóre.

HC Olomouc2:1Bílí Tygři Liberec
(2:1, 0:0, 0:0)
Branky:4. Musil (Škůrek), 12. Klimek (Nahodil, Musil) – 3. Rychlovský (Šír)
Rozhodčí:Šír, Mrkva – Hlavatý, Rampír
Vyloučení:3:3
Využití:1:0
Diváků:4112
Sestava HC Olomouc:Mokrý – Valenta, Škůrek, Ondrušek, A. Rutar, Vyrůbalík, Jaroměřský, Hlaváč – Klimek, Nahodil, Musil – Burian, Káňa, Irgl – Ostřížek, Knotek, Olesz – Tomeček, Kolouch, Skladaný. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Sestava Bílí Tygři Liberec:Hrachovina – Šmíd, Knot, Derner, Graborenko, Kolmann, Havlín, Hanousek – Vlach, Hudáček, Ordoš – Marosz, Bulíř, Zachar – Krenželok, Jelínek, Musil – Rychlovský, Šír, Valský.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Dagmar Horáčková Made to measure

Katalog firem » Obchod » Oděvy a butiky

V ateliéru Made to measure nabízíme zakázkové zhotovení pánských a dámských oděvů přizpůsobených na míru - sak, obleků, košil, kalhoty, plášťů, kabátů, kostýmků a klasických šat...