Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 8.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hokejisté HC Olomouc nestačili na Liberec

Sport

20.9.2020

Autor: Petr Pelíšek

Páteční výhru ze Zlína se hokejistům HC Olomouc nepovedlo potvrdit doma. Hanáci sice nad Bílými Tygry z Liberce po první periodě vedli brankou Tobiáše Handla, leč v dalších dvou třetinách už dávali góly jenom hosté.

V úvodu zápasu byla Mora aktivní. Měla dokonce výhodu přesilovky pět na tři, ale ani v té se gól dát nepodařilo. Nevyšlo to ani z další přesilovky. Povedlo se až dvě minuty před první sirénou. Po střele Nahodila se před libereckou bránou nejlépe zorientoval Handl a bylo to jedna k nule pro Moru.

V prostřední části branka ze hry nepadal, přesto se stav změnil. Po zákroku Švrčka jel trestné střílené Lenc a překonal brankáře Konráda.

Liberci se povedl parádní vstup do třetí třetiny. Už po devíti vteřinách hry se v přesilovce trefil Filippi. A ve 46. minutě zvýšil náskok hostů Šmíd. Poslední branku utkání dali Liberečtí také v nerovnovážném stavu sil na ledě, skóre uzavřel v oslabení Vlach.

"Do půlky zápasu jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem. Hra byla vyrovnaná, přelévala se z jedné třetiny do druhé. Po tom vyrovnávacím gólu jsme šli trochu dolů. Myslím, že to nebylo až tak způsobeno nějakou fyzickou únavou, spíš jsme si nepřihráli kotouč. Byli jsme slabí na kotouči, v osobních soubojích. Bohužel jsme nezvládli začátek 3. třetiny, kdy jsme dostali gól na 2:1 v přesilové hře. Pak už jsme se do toho nedostali. Neopakovali jsme výkon z první poloviny, naopak jsme dostali další góly. Za půlku zápasu si nezasloužíme získat ani ten bod," řekl pro klubový web trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Olomouc – Bílí Tygři Liberec 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 18. Handl (Nahodil, Navrátil) – 31. Lenc, 41. Filippi (Šmíd, Bulíř), 47. Šmíd (P. Jelínek, Šír), 52. J. Vlach. Rozhodčí: Šír, Sýkora – Ondráček, Axman. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2800.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Škůrek, Švrček, Valenta, Vyrůbalík, Rutar – Handl, Knotek, Kucsera – Olesz, Kolouch, Tomeček – Káňa, Nahodil, Navrátil – Burian, Gřeš, Bambula. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Bílí Tygři Liberec: Kváča – Šmíd, Knot, Rosandić, Hanousek, Derner, Havlín – Birner, Bulíř, Lenc – Průžek, Filippi, Gríger – Šír, Jelínek, Zachar – Vlach, Najman, Rychlovský. Trenéři: Augusta a Kudrna.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

SKIMAX PŮJČOVNA

Katalog firem » Sport » Půjčovny sportovního vybavení

SKIMAX půjčovna – to je největší specializovaná půjčovna s celosezónním programem na Moravě. Půjčujeme lyžařské, běžecké i snowboardové vybavení pro děti, juniory a dospěláky, ...