Reklama

Úterý 19. března 2024, svátek má Josef, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hokejisté HC Olomouc nedali Spartě šanci

Sport

24.1.2020

Autor: Petr Pelíšek

Hokejistům HC Olomouc se utkání 39.kola extraligy povedlo na výbornou. Kohouti si doma v Plecharéně poradili s pražskou Spartou a dál se drží na pozicích znamenajících účast v play-off. Další zápas hraje Mora doma v neděli proti Vítkovicím (17.00).

Slavnostní vhazování obstaral nejslavnější olomoucký zápasník Karlos Terminator Vémola a mohlo se začít. A start Mory, to byl hotový uragán. Sparta se ani nestačila pořádně rozhlédnout po olomouckém zimáku a už prohrávala. Ve 2.minutě ztrestala laxní defenzivu hostů Káňa. A za další čtyři minutky Plecharéna bouřila znovu. Tentokrát se trefil Olesz. Kohoutům se dařilo, byli nebezpečnější než hosté a ještě do první pauzy se dočkali třetí branky branky. Proti svému bývalému klubu skóroval útočník Klimek. Hned na začátku druhé dvacetiminutovky to mohlo být pro hosty ještě horší. Naštěstí pro ně trefil Káňa jen břevno a přečíslení dvou na jednoho v podání dua Musil – Klimek nebyla řádně zakončeno. Sparta se snažila o zvrat, ale brankář Konrád si se vším, co mohlo nějak hrozit, dokázal poradit. Takže to poslední periody šla Mora s luxusním náskokem tří branek. Situace se začala mírně dramatizovat ve 49.minutě, kdy se Spartě povedlo poprvé v utkání překonat brankáře Konráda. V 54.minutě dostali hosté výhodu přesilovky, navíc odvolali brankáře, takže jich bylo na ledě o dva více. A vytvořili si jednu tutovku, ovšem Konrád opět předvedl vynikající zákrok. A po chvíli Mora definitivně rozhodla, když čtvrtou branku přidal Jaroměřský.

"Z naší strany byly výborné 2 třetiny. První třetina pro nás byla snová. Dali jsme 3 krásné góly. Byli jsme aktivní, soupeře jsme přestříleli, byli jsme v pohybu, aktivní v soubojích. Takže ta první třetina šla jasně pro nás. V té druhé jsme měli také nějaké brankové příležitosti, nastřelili jsme břevno, takže spokojenost. Ve třetí třetině jsme se lehce báli o výsledek, ale poctivou defenzivní hrou jsme to udrželi a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli," řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Olomouc4:1HC Sparta Praha
(3:0, 0:0, 1:1)
Branky:2. Káňa (Olesz), 6. Olesz (Knotek), 19. Klimek (Nahodil, Musil), 56. Jaroměřský - 49. Říčka
Rozhodčí:Jeřábek, Horák – Jindra, Zíka
Vyloučení:4:4
Využití:Bez využití
Diváků:4621
Sestava HC Olomouc:Konrád – Švrček, Valenta, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík, Jaroměřský – Klimek, Nahodil, Musil – Burian, Strapáč, Irgl – Káňa, Knotek, Olesz – Laš, Kolouch, Skladaný. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Sestava HC Sparta Praha:Machovský – Tomáš Dvořák, Košťálek, Koistinen, Piskáček, Blain, Kalina, Krutil – Rousek, Tomášek, Řepík – Kudrna, Růžička, Říčka – Buchtele, Pech, Forman – Pšenička, Sukeľ, Dvořáček. Trenér Uwe Krupp.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip