Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hokejisté HC Olomouc doma prohráli s Brnem

Sport

12.10.2019

Autor: Petr Pelíšek

Hokejisté HC Olomouc měli domácí utkání 9. kola s Kometou Brno velmi dobře rozehraný. Šli do vedení Nahodilem. Jenže potom už se střelecky prosazovali jenom hosté. Mora má čtvrtou porážku v řadě.

Derby se hrálo před plným stadionem. Dal se tušit vyrovnaný duel a první třetina očekávání potvrdila. Na góly čekali fanoušci dlouho marně. ve druhé minutě zmařil Konrád příležitost Hrušky, který nevyužil přečíslení, pozorný byl i na opačné straně Vejmelka. Zápas měl spád, branky přišly před polovinou druhé třetiny. Po víc než 187 minutách se v TELH konečně prosadili domácí, skóre otevřel Lukáš Nahodil., jenomže Kometa bleskově odpověděla – uteklo 34 vteřin a radoval se Luboš Horký. Další gól mohl v koncovce prostředního dějství přidat Petr Strapáč, ovšem trefil tyč Vejmelkovy klece.

Hanáci se mohli radovat po 38 vteřinách třetí třetiny, ale Vejmelka si se zakončením Lukáše Klimka poradil. V čase 41:05 udeřil na opačné straně Martin Zaťovič, na jeho gól pak ve 45. minutě navázal Jan Hruška. Kometa si posléze náskok pohlídala a brala všechny body, což pro ni znamená posun na třetí příčku tabulky.

„Nemůžu upřít bojovnost, nasazení, obětavost. Šli jsme do toho s tím, že odčiníme předchozí porážky. Bojovali jsme a hráli dobře. Přežili jsme přesilovku pět na tři a pak šli do vedení. Bohužel jsme krátce po vstřelení naší branky dostali gól na 1:1. Další šance jsme nevyužili. Ve třetí třetině jsme udělali hrubé chyby. Což Kometa umí trestat a také to potrestala," řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Olomouc1:3HC Kometa Brno
(0:0, 1:1, 0:2)
Branky:29. Nahodil (Burian) – 29. Horký (Plekanec), 42. Zaťovič (Kusko, Malec), 45. Hruška
Rozhodčí:Jeřábek, Hejduk – Hlavatý, Tošenovjan
Vyloučení:3:2
Diváků:5500
Sestava HC Olomouc:Konrád – Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Valenta, Švrček, Dujsík, A. Rutar – Ostřížek, Klimek, Tomeček – Strapáč, Kolouch, Irgl – Burian, Nahodil, Olesz – Hecl, Skladaný, Kořenek. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Sestava HC Kometa Brno:Vejmelka – Pyrochta, Němec, Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Mikyska – Zaťovič, Holík, Mueller – Plášek, Plekanec, Horký – Orsava, Hruška, Lev – Kucsera, Kusko, Jenyš. Trenér Petr Fiala.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Restaurace Varna - Probíhá rekonstrukce restaurace

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Nekuřácká restaurace v centru, kavárna, bar. O víkendu párty propojená s diskotékou Varna.