Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hokejisté HC Olomouc těsně prohráli s Třincem

Sport

28.2.2020

Autor: Petr Pelíšek

Hokejisté HC Olomouc se po výhře v Brně nad Kometou představili zase doma. Utkání 49. extraligového kola se Moře nepovedlo dotáhnout k dobrému výsledku.

Čestné bully vhodil člen Armády ČR Lukáš Hirka, Mora tento duel pojala jako Army game. A mohlo se začít. Úvod zápasu se povedl lépe hostům z Třince. Dobře bruslili, nezbavovali se puku a domácím mnoho nedovolovali. Navíc šli poměrně rychle do vedení. V 6. minutě se trefil Gernát a Mora musela dohánět. Dlouho se to nedařilo, Třinec si hrál pořád to svoje a stále hrozil. Naopak Olomoučtí se do šancí dostávali o něco obtížněji. Ale přece jen přišly. Tutovku měl Klimek, ale nedal. Pak se povedlo ve 14.minutě dát gól Oleszovi, ale radost tribun trvala jen krátce. Po výzvě trenéra Třince se kontrolovalo video a rozhodčí nakonec gól neuznali. Takže do šaten se šlo za nepříznivého stavu pro HC Olomouc.

Na začátku prostřední části zápasu mohla Mora srovnat. Hrála první přesilovku, ale nic se z ní vytěžit nepodařilo. Ve 28. minutě se opět gólově prosadili hosté, skóroval Růžička a Kohouti už měli dvoubrankové manko. Šanci k tomu měl domácí tým při další přesilovce. A do druhé sirény se z něj nepovedlo nic umazat.

Klaplo to až na začátku třetí třetiny. Oslabení ještě Třinec přečkal, ale pak se povedlo dát Moře branku. Situaci ještě prověřovalo video. A branka platila, autorem byl Klimek. To Hanáky správně nabudilo a tlačili se za vyrovnáním. Což nakonec nevyšlo ani v power-play.

Myslím, že jsme dnes odehráli dobrý zápas. Škoda těch neproměněných šancí. Jeden gól je málo. Na druhou stranu jsme si udrželi výkonnost z minulých zápasů. Proti Třinci bylo dnes těžké vyhrát, protože hráli výborně do obrany," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc1:2HC Oceláři Třinec
(0:1, 0:1, 1:0)
Branky:42. Klimek (Musil, Nahodil) - 6. Gernát (Martin Růžička), 28. Růžička (Vrána, Gernát)
Rozhodčí:Hodek, Kika –Lučan, Milan Kis
Vyloučení:1:2
Diváků:4723
Sestava HC Olomouc:Mokrý – Valenta, Škůrek, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík, Jaroměřský, A. Rutar – Klimek, Nahodil, Musil – Burian, Káňa, Irgl – Ostřížek, Knotek, Olesz – Tomeček, Kolouch, Skladaný. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Sestava HC Oceláři Třinec:Štěpánek– Gernát, Doudera, Galvinš, Musil, Kundrátek, Roth, Adámek – Stránský, Vrána, Růžička – Hrňa, Marcinko, Chmielewski – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský, Novotný, Dravecký. Trenér Václav Varaďa.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama