Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 6.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hokeji skončila sezona, další sporty mají přerušené soutěže

Sport

12.3.2020

Autor: Petr Pelíšek

Opatření české vlády v souvislosti s epidemií onemocnění koronavirem ovlivnilo také dění ve sportu. Ještě včera se zdálo, že se většina soutěží odehraje bez diváků, ale po dnešním vyhlášení nouzového stavu je všechno jinak. Omezení počtu účastníků na třicet osob přerušilo většinu soutěží, jednotlivé svazy kompletně odložily celá kola všech věkových kategorií. A hokej, ten dokonce předčasně ukončil sezonu, od extraligy až po mládež. Nad to jsou také rušeny reprezentační srazy, které se měly uskutečnit v nejbližších týdnech. Zrušeny budou samosebou akce ne jen kolektivních sportů, ale i těch individuálních.

FOTBAL

Ligová fotbalová asociace reaguje na dnešní vyhlášení nouzového stavu ze strany Vlády ČR a z něho vyplývajícího zákazu pořádání veřejných akcí s účastí více než třicet osob a rozhodla o odložení všech utkání FORTUNA:LIGY a FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY po dobu trvání nouzového stavu. LFA to uvedla na oficiálním webu nejvyšší soutěže. Z rozhodnutí Vlády ČR o zavedení nouzového stavu od 12. března 2020 s ohledem na hrozbu nákazy koronavirem COVID-19 v Česku vyplývá, že je zakázáno pořádání jakýchkoliv sportovních akcí většího charakteru. Z tohoto důvodů musí Ligová fotbalová asociace odložit všechna střetnutí obou nejvyšších fotbalových soutěží až do odvolání nouzového stavu. O dalším vývoji bude LFA jednat s ohledem na další vývoj epidemiologické situace v Česku a v souladu s dalšími opatřeními českých státních orgánů.

FAČR vzhledem k novému nařízení Vlády ČR bere na vědomí aktuálně vyhlášený nouzový stav a informuje tak své členy i veřejnost o tom, že soutěže, které řídí FAČR, KFS a OFS jsou do dalšího rozhodnutí státních orgánů v této věci přerušeny.

„Respektujeme rozhodnutí Vlády ČR s ohledem na zdraví hráčů, funkcionářů i fanoušků a jsme i nadále v pravidelném kontaktu se státními orgány tak, abychom mohli včas reagovat na jakékoliv další změny, které by se týkaly průběhu soutěží, které pod nás spadají,“ řekl předseda Asociace Martin Malík.

V úterý odpoledne 17. března zároveň z podnětu UEFA dojde k hromadné videokonferenci všech členských asociací, na které se bude řešit další postup v otázkách domácích i evropských soutěží, stejně tak se bude řešit i osud evropského šampionátu v tomto roce.

HOKEJ

Vzhledem k vyhlášení nouzového stavu na území České republiky a souvisejícím opatřením, bylo dnes rozhodnuto o zrušení zbývajících zápasů předkola a Generali Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy. Informaci uvedl server cslh.cz.

Vítězem základní části, která byla v řádných termínech a v souladu s rozpisem dohrána, se stal klub Bílí Tygři Liberec, sestupujícím jsou Rytíři Kladno jako poslední tým základní části. Novým účastníkem Tipsport extraligy bude vítěz základní části Chance ligy HC Motor České Budějovice, o čemž dnes rozhodl výkonný výbor ČSLH.

Výkonný výbor ČSLH rozhodl o ukončení play off II. ligy ČR s tím, že postupujícího do Chance ligy rozhodnou zápasy tří vítězů skupin, tj. Draků Šumperk, HC Stadionu Vrchlabí a SC Kolín.

Rozhodl také, že všechny jím řízené mládežnické soutěže – juniorské, mládežnické i žákovské – jsou s okamžitou platností ukončeny. Krajským a okresním výkonným výborům ČSLH uložil, aby stejně postupovaly v případě soutěží, které řídí ve vlastní působnosti.

VOLEJBAL

Správní rada ČVS na základě vyhlášení stavu nouze v České republice odhlasovala následující rozhodnutí. Na základě rozhodnutí a vyhlášení nouzového stavu státními orgány České republiky ze dne 12. 3. 2020, týkající se opatření vedoucí k ochraně obyvatelstva a prevenci nebezpečí vzniku a rozšíření onemocnění COVID-19 způsobené novým koronavirem SARS-CoV-2, rozhodla Správní rada ČVS s účinností od 12. 3. 2020 od 16:00 hodin a to následovně: Všechny soutěže ČVS jsou počínaje dnešním dnem (12. 3. 2020) až do odvolání přerušeny. Důrazně upozorňuje na zákaz vlády účastnit se akcí či shromáždění s účastí přesahující ve stejný čas 30 osob ČVS žádá všechny své členy, aby zajistili dodržování a realizaci výše uvedených rozhodnutí včetně omezení plynoucích z vyhlášení nouzového stavu vládou České republiky.

O dalších opatřeních bude vedení ČVS průběžně informovat

HÁZENÁ

Aktuálně jsou pozastavena všechna utkání všech kategorií. Stejně tak dnešním dnem byly až do odvolání zrušeny všechny tréninkové jednotky všech kategorií. Rovněž bylo odloženo Final 4 Českého poháru, který se měl nejprve hrát bez diváků, ale nakonec dle nařízení byl i závěrečný turnaj odložen.  V boji o domácí pohár jsou i házenkářky DHK Zora Olomouc. Všechna tato opatření jsou vydaná na základě prohlášení vlády a Českého svazu házené.

BASKETBAL

Česká basketbalová federace byla na základě vývoje zdravotní situace v ČR a dalších opatření vlády nucena přistoupit ke kroku, kdy ode dneška dočasně přerušuje všechny soutěže ČBF, včetně Kooperativa NBL a Renomia ŽBL. Toto rozhodnutí platí do odvolání stavu nouze. Uvedl to oficiální web basketbalové federace. „Na základě rozhodnutí vlády České republiky musíme reagovat. V tuto chvíli jsou obě nejvyšší soutěže s okamžitou platností přerušeny. Pracujeme na scénářích, za jakých podmínek by bylo možné v případě pozitivního vývoje pokračovat po odvolání stavu nouze. Další možné scénáře budeme konzultovat společně s kluby. Veřejnost budeme o dalších krocích informovat,“ řekl sportovní ředitel mužské i ženské ligy Zdeněk Ringsmuth.

Stejně jsou na tom i všechny nižší a mládežnické soutěže. Ty jsou na základě dnešního vládního usnesení rovněž přerušeny. O jejich dalším osudu se rozhodne v následujících dnech. Česká basketbalová federace připraví možné scénáře, za jakých podmínek by se daly soutěže dohrát po uplynutí třicetidenního opatření i pro případ, že budou opatření prodloužena. O stejný krok žádá ČBF také jednotlivé Oblasti.

O dalších krocích bude Česká basketbalová federace informovat své kluby přímo a zároveň bude postup zveřejňovat na svých komunikačních kanálech.

FLORBAL

Na základě rozhodnutí Úřadu vlády ČR, který vyhlásil pro území celé ČR nouzový stav po dobu 30 dnů a současně rozhodl, že se nemohou konat sportovní akce s účastí nad 30 osob, se s platností od 13. 3. 2020 nebudou konat žádná florbalová utkání v rámci všech soutěží organizovaných Českým florbalem. Uvedl to oficiální web českého florbalu. Dopadem na jednotlivé soutěže se bude zabývat Výkonný výbor Českého florbalu.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip