Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 13.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hledáte originální vánoční dárky? Prosinec v Šantovka star(t)s nabídne dřevěné hračky, dekorace i sportovní nářadí

Zprávy z regionu

29.11.2022

Autor: red

V Šantovce budou po celý prosinec k dostání originální dřevěné produkty z dílen talentovaných řemeslníků. V předvánočním čase mohou návštěvníci svým blízkým koupit pod stromeček například ručně opracované dekorace, dětské hračky či sportovní pomůcky. Pestrý sortiment dřevěných výrobků najdou zájemci v showroomu projektu Šantovka star(t)s, který poskytuje nadějným start-upům v obchodním centru zdarma prostory pro prezentaci.

Pišlik- designové studio a výrobce dřevěných hraček: 28. 11. – 4. 12.

"Všiml jsem si, že většina běžně dostupných dřevěných hraček je vyrobena ledabyle, levně a jejich životnost je nízká. Uchvátila mě myšlenka, že bych dal vzniknout věcem, které by byly nádherné, původní a hlavně skvěle zpracované," říká zakladatel firmy Václav Kvapil. Václav původně působil jako ředitel školy, postupně však kvůli administrativě místo opustil a vydal se cestou své záliby - práce se dřevem. "Zásadní oporu jsem našel v truhláři a řezbáři Dušanu Ingrovi, který se pro mou vizi nadchl. Shodovali jsme se na tom, že dokonalá dřevěná hračka by měla být jednoduchá, hlaďounká, vyrobená s velkou přesností. Žádné lepené spoje – vzít kus dřeva a opracovat ho tak, aby vzniklo autíčko," říká dále majitel. Jeho produkty vystihuje nejen řemeslná zručnost, ale hlavně cit pro vychytávky, které jeho díla posouvají na vyšší úroveň.

Více informací najdete zde →

ZOE8- hračky, které mají smysl pro děti i planetu: 5. – 11. 12.

Malá česká firma vyrábí dřevěné hračky s důrazem na udržitelnost. Jako materiál používá výhradně lokální materiál. Zakladatel Štěpán Malý je tátou tří dětí, které daly směr také jeho profesnímu životu. "Díky dceři a podpoře své ženy jsem se zkusil na svět dívat úplně jinak. Po narození dcery Antonie jsem si začal uvědomovat, co mi v nabídce dětského zboží chybí. K prvním narozeninám jsme jí chtěli pořídit pěknou panenku z ekologických materiálů. Ale nikde nic. Nechtěl jsem pořizovat umělé panenky, kterých byla plná hračkářství. Všude jen samé barevné kýče. Chtěl jsem přírodní materiály, přirozené hračky, které nepotřebují žádné umělé zásahy," říká Štěpán o své prvotní inspiraci. Už v téhle době začal v hlavě oživovat myšlenku na panenku Zoe, koncept její výroby a celkové směřování projektu. Ze začátku se vrhnul do výroby dřevěných pohybových hraček, které v běžné nabídce dětského zboží také chyběly. Později spojil Štěpán své síly s kamarádem Josefem a podařilo se jim vybudovat dnes velmi úspěšnou a prosperující značku zaměřující se na výrobu patentovaných pohybových produktů. Značka je charakteristická svou výraznou ekologickou filozofií a se svými unikátními vlajkovými produkty Faber a Futu patří dnes ke špičce na trhu v kategorii hraček pro zdravý dětský pohyb.

Více informací najdete zde →

Woodboards: 12. – 18. 12.

Woodboards jsou prémiové balanční desky, které se vyrábí ručně na Moravě. Slouží k tréninku rovnováhy, koordinace, posílení středu těla a nohou. To všechno zábavnou a funkční formou. Jsou určeny pro dospělé i děti, také pro profesionální sportovce a fyzioterapeuty. "Nápad výroby balančních desek pod značkou Woodboards mě napadl při hledání vhodného tréninku, který by splňoval potřebu zábavného a hlavně funkčního cvičení. Sám se věnuji sportům, u kterých se bez dobré rovnováhy, koordinace a posíleného středu těla jen těžko obejdu. Tak bylo na místě rozšířit tuhle myšlenku mezi lidi, kteří jsou na tom podobně," říká zakladatel firmy Lukáš Marcinka. Cvičení na woodboardech je vhodné pro všechny ty, kteří hledají tréninkovou pomůcku ke zlepšení rovnováhy a koordinace. Balanční deska slouží jako tréninková pomůcka pro všechny pohybové sporty jako je například snowboarding, skateboarding, surfing, lyžování, hokej, tenis, golf, házená, fotbal, bojové sporty, atletika, gymnastika a mnohé další. Jejich využití je různorodé - od domácího prostředí přes fitness centra a sportoviště až k odreagování a pohybu v kancelářích.

Více informací najdete zde →

Holka se dřevem: 19. – 25. 12.

Poslední prosincový týden se v Šantovce představí (letos již podruhé) úspěšný start-up Ivany Žákové, známé jako "Holka se dřevem". Dlouhých 21 let pracovala jako grafička a designérka. Ačkoli ji práce tehdy naplňovala, časem u ní došlo k vyhoření. Když pak začala koketovat s myšlenkou, že práce nechá, věděla, že do své další životní cesty zapojí ruce a hlavně srdce. Volba padla právě na dřevo, které bylo jejím velkým koníčkem. Pobrala manželovi hromadu nářadí, nakoupila pár prken a pustila se do toho. Nyní má vybavenou dílnu profesionálním nářadím, vyrábí atraktivní dekorace a stále posouvá své sny dopředu. "Navrhuji vlastní styl pod názvem ANAHERA, což znamená Maorsky anděl a kterému osobně říkám holčičí industrial. Kombinuji dřevo a drobné kovové doplňky. Hraji si s patinováním a každý kus vzniká jako neopakovatelný originál," říká o své práci Ivana Žáková. Díky své bývalé profesi se naučila nejen kreativně myslet, ale osvojila si také technické znalosti, které nyní může při práce se dřevem uplatnit. Základem dle ní je umět si poradit v každé situaci a mít odvahu. Její kuráž dokazuje také to, že se tento rok probojovala až do finále televizní soutěže Mistři dílny, kde diváky upoutala svou precizností.

Více informací najdete zde →

O projektu Šantovka Star(t)s

Šantovka nejsou jen nákupy, jídlo a zábava, ale také design, řemesla, lokální značky, udržitelnost a kreativita. To vše v novém projektu ŠANTOVKA STAR(T)S. Pomáháme startupům, řemeslníkům, studentům, umělcům a všem, kteří přicházejí s originálními nápady. Vizitky jednotlivých projektů, které se představí v Šantovka Star(t)s, jsou publikovány na webu www.santovkastarts.cz, kde je lidé mohou rovněž i hodnotit. 

Reklama

Moravská pohřební společnost s.r.o.

Katalog firem » Služby » Pohřební služby

Komplexní služby v pohřebnictví, tuzemská i zahraniční přeprava zesnulých 24 hodin. Zajišťujeme smuteční obřady, civilní řečníky, živou i reprodukovanou hudbu, květinové dary, dopravu ...