Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 6.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Házenkářky Zory mají další vítězství

Sport

1.12.2019

Autor: Petr Pelíšek

Házenkářkám DHK Zora Olomouc se podařili restart interligy pro reprezentační přestávce. Na domácí palubovce se sice s Hodonínem v sobotním podvečeru mírně trápily, ale pak si přece jen s houževnatým soupeřem dokázaly poradit a zaslouženě získaly oba body.

Domácím se do hry vrátilo několik hráček, které řadu týdny bylo mimo hru a citelně svým spoluhráčkám scházely. Na hřišti se objevily Tereza Fryčáková, Tatiana Gajdošíková, obě hráčky základní sestavy a také mladá teenagerka Bětka Krůpová. Trenéři si mohli dovolit více herních variací a prostřídání během hry, nicméně, ale vývoj hry stál i tak hlavně na osvědčené sestavě minulých týdnů, zejména střelecké fazoně Ivy Záviškové, které se střelecká forma až obdivuhodně drží a už se vyšplhala spolu s kolegyní v družstvu Patrnčiakovou na dohled do první desítky nejlepších střelkyň soutěže. V pohodě se v sobotu předvedla také Nikola Jansová jejíž pět branek bylo výborným vkladem do utkáni. Soupeř totiž stavěl také na střelecké potenci svých kanonýrek, jedenadvacetileté Nikoly Kalinové a ještě o tři roky mladší dorostence Charlotě Cholevové.

Vývoj utkání držely v ruce s výjimkou prvních osmi minut domácí hráčky, které po deseti minutách hry poprvé srovnaly a až na několik krátkých chvil už nespustily soupeřky až na výjimky do kloudného vedení. Poprvé hostující hráčky zahrozily v závěru prvního poločasu, kdy zásluhou Pospíšilové srovnaly na 11:11, závěr poločasu však už zase patřil domácím, které ho vyhrály 17:12. Po změně stran se do hry první dostaly znovu opět Jihomoravanky, které především střelbě Cholevové snížily na kontaktní rozdíl, vyrovnání však soupeřky dosáhly až po sedmičce a dvou přesných zásazích Kalinové. Závěr utkání však připravil znovu velké drama. Ještě tři minuty před koncem hosté naposledy srovnaly  stav na 23:23. Po oddechovém času domácích se podařilo Záviškové ze střední vzdálenosti prostřelit dělovkou brankařku Zichovou, domácí už však další pokusy hostujícího celku na vyrovnání odvrátily, když jednou byla úspěšná Lucka Rašková po tyčce branky domácích a závěrečném time outu devět před koncem završila Nikola Jansová výsledek brankou v poslední sekundě utkání.

„Zápas jsme si samozřejmě představovali trošku jinak. Chtěli jsme samozřejmě vyhrát. Věděli jsme, že Hodonín bude chtít napravit prohru se Zlínem a chystali jsme se na to celý týden. Věděli jsme, že všechny tři spojky jsou nebezpečné a i jejich střelba z dálky. V druhé půlce jsme to neuhlídali. Měli jsme špatný úvod v zápase a pak jsme se dostali do utkání. Pomohly nám tam rychlé útoky, ale dostávali jsme laciné góly. I tak jsme v první půlce na konci vedli o pět branek. To, co jsme si řekli, ať už před zápasem i v polovině, moc nefungovalo. V druhém poločase to byla po deseti minutách najednou remíza a začali jsme se bát o výsledek. Věděli jsme, že když dáme šanci Hodonínu, tak bude kousat a bude hodně nebezpečný a to se taky projevilo. S výkonem nejsem spokojen, možná jen s hrou Záviškové,“ řekl trenér DHK Zora Libor Malínek.

DHK Zora Olomouc – HK Hodonín 25:23 (17:12)

Rozhodčí: Králíček. Sedmičky: 3/2:2/2. Vyloučení: 3:2. Diváci: 250.

DHK Zora Olomouc: Rašková, Haládíková, Polášková – Závišková 9/1, Trumpešová 1, Jansová 5, Sovová, Protivánková, Kašpárková 2, Salčáková, Krajčovičová 1, Gajdošíková 1, Krůpová, Patrnčiaková 5/1, T. Fryčáková 1. Trenér Libor Malínek.

HK Hodonín: Blažková, Zichová – Poláchová 3, D. Tomašechová, Begalová, Jadamíková, Gärtnerová 2, L. Tomašechová, Pospíšilová 3, Kalinová 8/2, Cholevová 6, Krajčíková, Nováková, Zichová, Višňovská, Vavroušková 1. Trenér: Tomáš Bárta.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Kosmetické studio - Bundilová Jana

Katalog firem » Služby » Kosmetické a vizážistické salony

Kosmetický salon Jana Bundilová nacházející se v centru města, v sousedství "Ušatého" domu nabízí péči o pleť a tělo francouzskou kosmetikou Sothys - základní ošetření, intenzivní...